Doi elevi ieşeni de clasa a noua, campioni mondiali la dans. „Nu au pierdut niciodată”

Data:

Ana Târzianu şi Răzvan Zaharia sunt în clasa a IX-a: ea la „Negruzzi”, el la „Alecsandri”. Cei doi sunt în topul mondial, la categoria şi specialitatea lor, încă de la vârsta de 9 ani.

Ana Târzianu şi Răzvan Zaharia, din Iaşi, au devenit campioni mondial la dans, la categoria Latin Junior II, în cadrul competiţiei WDSF World Championship, a cărei finală a avut loc la Sibiu sâmbătă. Cei doi liceeni, acum în clasa a IX-a, dansează împreună deja de peste şase ani, fiind în gimnaziu colegi de clasă la „Negruzzi”, acum el învăţând la „Alecsandri”. Sunt campioni naţionali în momentul de faţă şi au participat, ieşind pe podium, la multiple competiţii internaţionale, dar la categorii de vârstă mai mică. Aceştia au reuşit să câştige campionatul mondial fiind la prima participare; trebuiau să participe anul trecut, dar în contextul pandemiei competiţia a fost anulată.

„Au fost peste 60 de participanţi şi noi am luat locul I. Din punctul de vedere al emoţiilor, nu prea se pune problema: ei dansează la nivel înalt de şase ani, dar este doar prima lor participare deoarece competiţia e deschisă doar celor de peste 15 ani. Ei sunt în topul mondial încă de la 9 ani, de la categoria Juvenil I”, a declarat Andreea Necula, unul dintre antrenorii tinerilor. Aceasta precizează că se aştepta ca cei doi să câştige sau să se lupte pentru o poziţie în top trei fiindcă „nu au pierdut niciodată”. „Dar când este vorba de campionatul mondial, deja se schimbă datele problemei, apar şi unele emoţii care pot fi atât constructive, cât şi distructive. Mai mult, presiunea sălii a fost una mare, finala fiind organizată la noi în ţară, la Sibiu”, a spus Andreea Necula.

Un an plin de premii

Anul 2021 a fost unul fructuos pentru tinerii ieşeni, care deja au câştigat mai multe competiţii internaţionale. Una dintre ele a fost în urmă cu două săptămâni la Rotterdam, iar la Roma, în iunie, au ieşit iarăşi pe locul I. Totodată, Ana Târzianu şi Răzvan Zaharia sunt multipli campioni la nivel naţional: au câştigat în 2021, dar şi în 2020. La trei zile după victoria lor de anul trecut a fost declarată starea de urgenţă în România. Andreea Necula povesteşte că a fost o perioadă dificilă, mai ales anul trecut când au sistat mai multe luni antrenamentele, reluate din iulie 2020. Însă circa 90 de zile au lucrat doar individual, nu au avut voie să lucreze în perechi, iar competiţiile au fost suspendate până la finalul lui 2020.

Articolul complet, în ZIARUL DE IAȘI.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

EXCLUSIVE: Censorship, manipulations and lies. „The Secretary of State is discrediting himself!”

Just days ago, a European Parliament Petition (PETI) delegation...

Șoc la TV-ul propagandă al lui Putin: „Trebuie să alegem pe altcineva, nu pe Putin”

Boris Nadejdin, un fost deputat liberal, a declarat pe...

Descoperire revoluționară în lupta cu autismul

Cercetătorii israelieni au descoperit legături între substanțele chimice, cu...