Doi foști consilieri prezidențiali spun că PSD susține AUR pentru ca Simion să intre în turul doi | Aktual24

Data:

spot_img

Doi foști consilieri prezidențiali, Sebastian Lăzăroiu și Cristian Hrițuc, anunță că PSD desfășoară acum o amplă operațiune de susținere a AUR. Obiectivul este ca George Simion să intre în turul doi, împreună cu Marcel Ciolacu. De asemenea, pe listele AUR sunt plantați numeroși pesediști, astfel încât după alegeri PSD să poată face majoritate cu o parte din AUR.

„PSD are două obiective mari pe termen scurt: să forțeze o finală Ciolacu-Simion; să evite un scandal major care să ridice obișnuitul val anti-PSD.

Legat de primul obiectiv, toată lumea a văzut că se lucrează intens și riscant. Folosirea judecătorilor CCR pentru a elimina un competitor cheie i-a făcut pe mulți cel puțin să ridice din sprânceană. Fiind vorba de o candidată exotică, Ciolacu a sperat că lumea îl va aplauda, pe principiul ‘scopul scuză mijloacele’. Doar că scopul n-a fost nicio clipă să curețe peisajul de un candidat toxic, ci să se folosească de celălalt candidat mai puțin toxic, din zona suveranistă.

Citește și: Reportaj în gările din România. Ați fost vreodată-n gară-n Filiași?

Pentru Ciolacu e vital să ajungă în turul al doilea cu Simion, altfel pierde tot, nu doar alegerile prezidențiale.

Îi garantează manevra de la CCR intrarea lui Simion în al doilea tur? Nu, dar e pe drumul cel bun. ‘Pe drumul cel bun’ nu e suficient pentru Ciolacu. El trebuie să fie sigur.

Din cauza asta, Simion a devenit complicele PSD. Oameni de afaceri apropiați de social-democrați sunt orientați spre finanțarea campaniei candidatului AUR. Așadar, nici Simion nu mai e călărețul singuratic pe cal alb. Totul se face cu încuviințarea lui.

Dacă nici banii nu rezolvă problema, PSD mai are pregătit planul B, cu transferul de voturi către candidatul AUR (la fel cum dădeau înainte voturi pentru UDMR)”, a scris Lăzăroiu pe Facebook.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rise Project: Afaceri cu fotovoltaice

Zeci de hectare de pământ fertil de pe malul...

Două instrumente ale PSD în favoarea lui Ciolacu | Deutsche Welle

Diana Șoșoacă are notorietatea cea mai mare, iar George...

Klaus Iohannis la Climate Change Summit: „Schimbările climatice reprezintă o provocare fără precedent”

Klaus Iohannis la Climate Change Summit: „Schimbările climatice reprezintă...