Doi invitați speciali pentru primele concerte din Stagiunea Simfonică a Filarmonicii George Enescu din acest an: dirijorul Lionel Bringuier și violonista Sayaka Shoji

Data:

spot_img

Orchestra Filarmonicii George Enescu va susține două concerte simfonice excepționale, pe 9 și 10 ianuarie, la Ateneul Român, sub bagheta renumitului dirijor Lionel Bringuier și având-o ca solistă pe celebra violonistă Sayaka Shoji (foto).

Programul concertelor este de o frumusețe aparte, potrivită pentru un început de an cu o stare de bine: Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 77 de Johannes Brahms, Marea de Claude Debussy și Valsul de Maurice Ravel.

Biletele sunt disponibile în număr limitat la linkul bilete.fge.org.ro sau pe platforma www.oveit.com.

Lionel Bringuier este Dirijor Principal al Orchestrei Filarmonice din Nisa și Director Muzical al Orchestrei Filarmonice Regale din Liège (începând cu stagiunea 2025/2026).

A fost Director Muzical la Tonhalle-Orchester Zürich (2014–2018) și dirijor la Orquesta Sinfónica de Castilla y León din Valladolid, Orchestre de Bretagne și Ensemble Orchestral de Paris și dirijor asociat la Los Angeles Philharmonic.

Cu o carieră internațională impresionantă, Bringuier a colaborat cu ansambluri de prestigiu, precum Los Angeles Philharmonic și BBC National Orchestra of Wales. De asemenea, a înregistrat alături de artiști de renume, precum Yuja Wang, Nelson Freire și frații Renaud și Gautier Capuçon.

Citește și: Românii vor putea călători în SUA fără vize. Intrarea României în programul Visa Waiver, oficializată la Washington

Violonista japoneză Sayaka Shoji, câștigătoarea Concursului Paganini în 1999, este o prezență constantă pe marile scene ale lumii, alături de nume importante ale artei dirijorale, precum Zubin Mehta, Lorin Maazel, Semyon Bychkov, Mariss Jansons și Yuri Temirkanov.

A colaborat cu numeroase orchestre: Berliner Philharmoniker, Wiener Philharmoniker, New York Philharmonic, London Symphony Orchestra și Mariinsky Orchestra.

Pe lângă activitatea concertistică, Shoji este totodată și o artistă multidisciplinară. În 2007, a creat un proiect vizual-muzical, numit Synesthesia, unde a expus picturi în ulei și artă video. Ea cântă la un Stradivarius „Recamier” din 1729, pus la dispoziție de Ueno Fine Chemicals Industry Ltd.

În 2012, Nikkei Business a numit-o una dintre cele 100 cele mai Influente Persoane pentru Viitorul Japoniei. Shoji a câștigat Premiul de Artă Mainichi în 2016, unul dintre cele mai prestigioase premii din Japonia, acordat celor care au avut o influență semnificativă asupra artelor.

Citește și: Rusia ține în frig Transnistria pentru a-și face jocurile în Republica Moldova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prima galerie de artă permanentă din Cetatea Sighişoara, amenajată într-o casă din 1601

Subsolul unei case din 1601, una dintre puţinele construcţii...

Opera Națională Română din Iași deschide anul 2025 cu „Bărbierul din Sevilla”

Opera Națională Română din Iași anunță că pe 9...

Concertele de Anul Nou ale Filarmonicii George Enescu. Biletele s-au vândut în mai puțin de 30 de minute

Concertele de Anul Nou ale Filarmonicii George Enescu. Biletele...