Doi milionari ieșeni, afectați puternic de insolvența Nordis. Au cumpărat 181 de apartamente și au deschis peste 150 de procese | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Oamenii de afaceri ieșeni Bogdan Gheorghiu și Cristian Delcea sunt cei mai mari investitori în ansamblul Nordis din Mamaia. Cei doi au cumpărat anul trecut 181 de apartamente.

În luna mai a acestui an, firma Multiactive Finance SRL, deținută în proporții egale, de oamenii de afaceri ieșeni Bogdan Gheorghiu și Cristian Delcea au intentat, la Judecătoria Constanța, 152 de procese cu obiect „plângere încheiere Carte Funciară” de către Oficiul de Cadastru din acest județ.

Miza proceselor o reprezintă lămurirea dreptului de proprietate al Multiactive Finance asupra celor 152 de apartamente cumpărate în cursul anului 2023, de la Nordis Management SRL, într-un ansamblu de lux din Mamaia. Pârâți în dosare sunt dezvoltatorul și Octav Claudiu Popescu, un alt cumpărător.

Citește și: Relația Ciorbă – Sebastian Ghiță – Cosma adusă în actualitate de insolvența „Nordis” și demisia Laurei Vicol

După apariția problemei cu înscrierea ipotecii la Cartea Funciară, Gheorghiu și Delcea au mai luat studiouri în ansamblul Nordis, ajungând la 181 de unități.

Până în acest moment, nici unul dintre cele 152 de dosare nu are o soluție.

Din informațiile REPORTER, problemele au fost cauzate de faptul că după ce a semnat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru un anumit apartament, la un anumit etaj, Popescu a descoperit faptul că dezvoltatorul a făcut o apartamentare care a dus la schimbarea tuturor cărților funciare din imobil, inclusiv a sa.

El s-a trezit că apărea în scripte cu un birou de 24 de mp la etajul 1 în loc de un apartament la etajul 6, așa cum semnase contract, așa că a cerut judecătorilor să îi înscrie drept de ipotecă pe noua carte funciară pentru care, însă, apărea un nou proprietar care cumpărase după apartamentare.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Analiză GLOBSEC: 41% dintre tinerii între 18 și 34 de ani susțin instaurarea unui regim totalitar fără alegeri regulate în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related