Doi piloți polonezi au realizat un zbor istoric deasupra celui de-al doilea cel mai înalt munte din lume | Aktual24

Data:

spot_img

Doi piloți polonezi, Sebastian Kawa și Sebastian Lampart, au devenit primii din lume care au zburat cu un planor la peste 8.611 metri, în lanțul muntos Karakoram.

Doi piloți polonezi au devenit primii din lume care au zburat cu un planor deasupra vârfului celui de-al doilea cel mai înalt munte din lume.


Sebastian Kawa și Sebastian Lampart au intrat sâmbăta în istoria aviației după ce au dus avionul lor planor Ash-25 la peste 8.611 metri deasupra nivelului marii, în lanțul muntos Karakoram.


După un zbor de testare efectuat vineri, în care piloții au atins 4.600 de metri, Kawa a postat pe rețelele de socializare: „Am plecat abia la ora 16.00. 4.600 nu sunt suficienți pentru a te deplasa liber în acești munți. Puteți zbura de-a lungul văii, cel mai bine este să depășiți bariera de 5.000 m pentru a ajunge la norii cumulus frumoși de deasupra majorității vârfurilor. Acest lucru necesita doua lucruri. Trebuie să fim de acord să zburam mai devreme și trebuie să avem noroc cu vremea.”


Citește continuarea în Aktual24


Planor cu două locuri de clasă Open

ASH 25 este un planor cu două locuri de înaltă performanță de clasă Open, produs de Alexander Schleicher din 1986 până în septembrie 2008, inițial cu o anvergură de 25 de metri. A fost înlocuit în producție de ASH 30, potrivit Wikipedia.

În 1984, designerul Martin Heide a combinat aripa Schleicher ASW 22 cu un singur loc, câștigătoare a Campionatului Mondial, cu un fuselaj derivat de la Akaflieg Stuttgart fs31, care avea o rezistență deosebit de scăzută.

Prototipul a fost desemnat AS 22-2. Anvergura aripilor a fost mărită în versiunile ulterioare la 25,6 sau 26 de metri. A fost dezvoltată și o versiune „turbo”, ASH 25E, urmată de ASH 25 Mi cu lansare automată, cu o elice retractabilă mare și un motor Wankel.

(Sursa foto: Aktual24)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...