Doi reputați medici ieșeni, acuzați de malpraxis. Despăgubirea cerută de pacient | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Doi reputați medici ieșeni, acuzați de malpraxis. Despăgubirea cerută de pacient. G. G. cere 200.000 de euro de la cadrele medicale.

La sfârșitul lunii iunie, Gabriela G., o femeie în vârstă de 48 de ani din Gura Humorului, i-a chemat la bară pe medicii ieșeni Dragoș Negru, unul dintre cei mai reputați radiologi din zona Moldovei, și Demetra Gabriela Socolov, un ginecolog cu mare experiență. Reclamanta i-a citat pe aceștia în calitate de fostă pacientă.

În acțiune, Gabriela G. a solicitat completului de judecată de la instanța unde a depus dosarul – Tribunalul Iași – să îi oblige pe pârâți la plata unor daune materiale de 29.128 lei – contravaloarea cheltuielilor medicale pentru îngrijirile de după o presupusă culpă medicală comisă de cei doi doctori și 200.000 de euro daune morale pentru suferințele fizice și psihice cauzate de aceleași acte medicale presupus greșite.

Citește și: Cazul Pantelimon. Mesajul SRATI: „În nici un caz NU poate fi vorba de omor cu premeditare”

Medicul a confirmat prezența unui chist ovarian

În dosar, reclamanta a relatat că, în februarie 2022, a făcut o ecografie ginecologică la cabinetul privat al medicului Socolov care a identificat un chist ovarian stâng, recomandarea fiind efectuarea unui RMN la medicul Dragoș Negru.

În principiu, părțile au convenit ca doctorul Socolov să o opereze laparascopic pe pacientă pentru îndepărtarea chistului pe data de 18 martie 2022.

Citește și: Vila lui Sorin Oprescu din Primăverii a fost confiscată de stat

Pe 15 martie, cu trei zile înainte de această dată, femeia a făcut RMN-ul la Arcadia, la Tribunal ea menționând că nu a interacționat deloc cu doctorul Negru, ci cu o persoană de sex feminin care nu s-ar fi prezentat.

Interpretarea RMN-ului a fost semnată, însă, de medicul Dragoș Negru care a confirmat, printre altele, prezența unui chist ovarian stâng. 

„Ca urmare a acestei interpretări, doamna prof. dr. Socolov Demetra Gabriela a decis să meargă înainte cu intervenția laparoscopică”, a scris pacienta.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...