Doi tineri antreprenori din Iaşi vor să dea lovitura cu flori comestibile si microplante

Data:

spot_img

Cu flori comestibile si microplante, doi tineri din Iaşi vor să cucerească piaţa din regiunea Moldovei. Au deja 50 de clienţi din rândul restaurantelor şi a bucătăriilor profesionale din Iaşi şi din Neamţ, dar şi-au propus ca microplantele cultivate de ei să ajungă în farfuriile tuturor bucătarilor amatori din Nord-Estul ţării.  

Raluca Blăjuţ şi Andrei Băeanu au 26 şi 31 de ani şi au început să cultive microplante în urmă cu mai puţin de un an, în dormitor. Între timp, şi-au deschis o microfermă la Cotnari, au construit o seră pentru flori comestibile, vor să lanseze o linie de ambalare a salatelor şi, cu ajutorul FabLab, vor să scoată pe piaţă un kit care le va permite bucătarilor amatori să-şi cultive propriile microplante în bucătărie. Microplantele sunt, de fapt, plantele obişnuite, din seminţe obişnuite, dar care sunt lăsate să crească doar câteva zile.

Materialul integral, pe ZIARUL DE IAȘI.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related