Doi universitari timișoreni au primit distincții din partea Ambasadei Franței | Puterea a Cincea

Data:

spot_img

Doi universitari timișoreni au primit distincții din partea Ambasadei Franței. Marilen Pirtea, rectorul UVT, şi Mircea Mihăieş, profesori la Universitatea de Vest din Timişoara, au fost persoanele distinse.

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, a primit titlul de Officier de L’ordre des Palmes académiques, iar Mircea Mihăieș a fost onorat cu titlul de Chevalier de L’ordre des Arts et des Lettres.

Ceremonia, oficiată de ambasadorul Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery, a avut loc joi, 11 iulie, în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

„Universitatea de Vest este o ancoră a francofoniei în Timișoara și în România”

„În spațiul comunității educației și cercetării din România este recunoscută importanța parteneriatului româno-francez și destinul comun construit împreună de comunitățile noastre, pe axa româno-franceză.

Tot așa, între Universitatea de Vest din Timișoara și spațiul academic francez s-au sedimentat, de mai multe decenii, relații de parteneriat perene.

Citește și: Povestea profesorului de la Harvard care și-a luat casă în Transilvania: „Prin Criț, poți să vezi stadiul lumii globale”

Am consacrat în ultimii ani destinul comun al educației și cercetării între Universitatea de Vest din Timișoara și mediul universitar francez prin fondarea Universității Europene UNITA, din care fac parte universități fondatoare din țări de limbi romanice, franceză și română, alături de italiană, portugheză și spaniolă.

Universitatea de Vest din Timișoara este o ancoră a francofoniei în Timișoara și în România, un statut pe care îl vom onora și pe viitor, cu deschidere și prețuire pentru partenerii francezi”, a declarat Marilen Pirtea.

Continuarea în Puterea a Cincea

Citește și: Vicepreședinta Curții de Apel București, donație de 180.000 de euro de la soț

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: putereaacincea.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related