Dominic de Habsburg a scăpat de acuzațiile penale în procesul privind distrugerea conacului de la Poieni

Data:

Arhiducelele Austriei, mare duce de Toscana, a scăpat într-un final basma curată din faţa judecătorilor ieşeni. Dominic de Habsburg, fiul principesei Ileana şi nepot al regelui Ferdinand, fusese acuzat de distrugere, după ce a lăsat conacul de la Poieni să fie furat cărămidă cu cărămidă, de săteni.

Procurorii s-au codit să-l ancheteze, iar când dosarul a ajuns în instanţă, deja era târziu. Alţi patru ani s-au scurs cu termene amânate pe chestiuni procedurale sau pentru completarea dosarului. Decizia din mai anul trecut a Curţii Constituţionale a clarificat lucrurile: răspunderea penală s-a prescris. Faptul a fost confirmat de magistraţii Judecătoriei luna trecută.

Conacul de la Poieni aparţinuse, ca proprietate personală, fiicei regelui Ferdinand, principesa Ileana. Căsătorită cu arhiducele Anton de Austria, a avut cu acesta şase copii, printre care şi actualul arhiduce Dominic. Implicată în timpul celui de-al doilea război mondial în acţiunile Crucii Roşii române, principesa a părăsit ţara după abdicarea regelui Mihai. A mai apucat să viziteze România o singură dată, în 1990, cu puţin înaintea morţii.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Avertisment: Vine valul conspiraționiștilor, iar intensitatea lui ne va lua prin suprindere

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Repercusiunile pandemiei asupra natalității în județul Iași | Ziarul de Iași

Repercusiunile pandemiei asupra natalității în județul Iași sunt tot...

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...