Dominic Fritz președinte al USR: Îmi asum o candidatură | VIDEO

Data:

spot_img

Dominic Fritz președinte al USR. Primarul Timişoarei a anunțat luni că îşi asumă o candidatură pentru preşedinţia USR la următorul congres al partidului.

Decizia vine după ce președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, tot luni, că va convoca, în cel mai scurt timp, alegeri interne în USR pentru desemnarea unui nou președinte al partidului.

„Suntem în prima zi de după alegeri și de astăzi, o spun foarte clar, miza cea mai mare este ca în septembrie această țară să aleagă un președinte de dreapta. Nu există o miză mai mare decât asta.

Și în acest sens, bineînțeles că mă doare să văd că propriul meu partid, USR, a luat un scor care nu se ridică la ambițiile noastre, la ambițiile României și nu se ridică la potențialul pe care îl are USR și Alianța Dreapta Unită.

Citește și: Cătălin Drulă va convoca alegeri pentru funcția de președinte al USR: “Avem oameni şi lideri puternici / Mă gândesc, spre exemplu, la Dominic Fritz”

Și de aceea cred că decizia președintelui meu, Cătălin Drulă, de a convoca un congres pentru a alege un nou leadership al partidului este o decizie asumată și corectă. (…) Vreau să spun foarte clar. Eu nu voi candida la nicio funcție în stat în acest an. Asta, ca să închei orice fel de zvon.

Dar în același timp nici nu pot să stau pasiv într-o situație foarte dificilă pentru partidul USR, un partid în care cred, cu mulți oameni în care am încredere și de care România are nevoie și de asta sunt profund convins.

Și de aceea, recunosc nu după mult timp de gândire, pentru azi dimineață m-a sunat Cătălin Drulă, nu discutasem această ipoteză înainte, și mi-a transmis că ar vrea să se retragă din conducere, o să îmi asum o candidatură pentru conducerea USR la următorul congres.

Voi propune un nou Birou Național, o nouă conducere colectivă a acestui partid, cu mine ca preşedinte, şi dacă voi primi susţinerea colegilor pentru această misiune grea, dar frumoasă, atunci o voi accepta.

Subliniez însă că am fost ales ieri primar al Timișoarei, cea mai mare onoare a vieții mele, și prioritatea mea este și va rămâne Timișoara. Sunt primar și voi rămâne primar. Nu mă duc niciunde”, a declarat Dominic Fritz într-o conferinţă de presă.

Dominic Fritz președinte al USR

Dominic Fritz a câștigat un nou mandat de primar al Timișoarei la alegerile locale din 9 iunie, după ce l-a învins în competiția electorală pe candidatul PSD-PNL, Nicolae Robu, fost primar al Timișoarei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri,...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...

Cum ajung banii rusești să influențeze alegerile din SUA

Procurorii din Statele Unite au pus sub acuzare doi...

Ramona Strugariu răspunde speculațiilor: „REPER nu a bătut la uşa nimănui”

Ramona Strugariu răspunde speculațiilor: „REPER nu a bătut la...