Dominic Fritz, reacție după scandalul de la Spitalul Municipal Timișoara

Data:

spot_img

Dominic Fritz a reacționat după scandalul medicilor acuzați de luare de mită. Primarul susține că gestul acestora este incalificabil, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook: „Este incalificabil să te folosești de suferința și disperarea oamenilor pentru a face un ban în plus”.

Șase medici chirurgi și o asistentă, angajați ai Spitalului Municipal Timișoara, sunt cercetaţi sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată. Aceștia au cerut bani atât de la pacienți, cât și de la aparținătorii lor. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a reacționat astăzi, revoltat de situația de pe secția de chirurgie oncologică a spitalului.

Dominic Fritz: „Sunt siderat și înfuriat”

„Sunt siderat și înfuriat. Aproape toți medicii din secția de chirurgie oncologică de la Spitalul Municipal sunt acuzați de procurori că au luat șpagă, în mod repetat, de la pacienți și familiile lor. Asta doar două luni după ce fostul șef al aceleiași secții a fost condamnat la 3 ani de închisoare (cu suspendare) tot pentru luare de mită. Deși au dreptul la prezumția de nevinovăție, dovezile prezentate de procurori în comunicat sunt copleșitoare. Este incalificabil să te folosești de suferința și disperarea oamenilor pentru a face un ban în plus. Orice caz de corupție în spitale este și o palmă dată tuturor medicilor și asistentelor care cu pasiune și dăruire fac bine oamenilor și salvează vieți”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dominic Fritz speră ca aceste practici sa nu rămână nedescoperite și nepedepsite: „Fiecare pacient al Spitalului Municipal semnează la internare o declarație în care se obligă să sesizeze orice încercare de a cere mită. Putem curăța corupția medicală, cu ajutorul procurorilor și medicilor de bună credință, dar mai ales al pacienților. Demnitatea și curajul lor de a nu mai accepta sistemul de mici atenții sunt arma noastră cea mai bună împotriva acestui cancer”.

Citește și: Elena Lasconi îl propune pe Ilie Bolojan pentru funcția de prim-ministru

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Dominic Fritz / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi a ars complet în Vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi...

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...

Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile...

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...