Donald Trump și noua comisie prezidențială pentru libertatea religioasă. Cine este Paulette Harlow, grațiată de președintele american cu ocazia anunțului lansării noii comisii.
Președintele republican și-a început discursul făcând trimitere la istoria poporului american, „o națiune care a prosperat timp de două secole și jumătate ca refugiu al libertății religioase”. Trump a făcut referire la emigranții europeni, în general protestanți, care au părăsit continentul Europei pentru o nouă viață în care religia practicată să nu constituie un motiv de persecuție.
„Administrația mea s-a angajat absolut să apere această moștenire și voi proteja întotdeauna libertatea religioasă. Și de aceea, astăzi anunț că voi crea o nouă comisie prezidențială pentru libertatea religioasă. Administrația va lucra pentru a susține acest drept fundamental”, a declarat președintele Trump, în duscursul său publicat pe canalul de Youtube al Forbes Breaking News.
Alături de Paulette Harlow au fost grațiate 23 de persoane
Motivul înființării acestei comisii este „amenințarea fără precedent” asupra „acestei libertăți sacre”, a explicat Donald Trump, potrivit sursei citate. Cu această ocazie, președintele a anunțat grațierea Paulettei Harlow și a altor 23 de persoane, condamante pe fondul „persecuțiilor” anti-creștine.
Citește și: Pe pagina mea de Facebook curge sânge
„Acum exact 2 săptămâni a fost onoarea mea să-i acord lui Paullet și altor creștini persecutați, aproximativ 23 dintre ei, grațierea completă și necondiționată”, a spus Trump.
Donald Trump a argumentat că motivul condamnării sale a fost „pentru că s-a rugat”, „femeia de 75 de ani, condamnată la 2 ani de închisoare pentru rugăciune pașnică în afara unei clinici, acuzată în temeiul unei legi obscure, care nu fusese folosită de ani de zile, armata selectiv împotriva creștinilor de către administrația anterioară”, a declarat președintele.
Paulette Harlow a fost condamnată pe 31 mai 2024, fiind acuzată de „conspirație federală împotriva drepturilor și infracțiunilor Legii privind libertatea de acces la intrarea în clinică (FACE) din Washington, D.C., pe 22 octombrie 2020”, arată comunicatul de presă al Departamentului de Justiție.
Alți 10 inculpați, aflați alături de Paulette Harlow, „au fost trași la răspundere pentru folosirea forței, amenințarea că vor folosi forța și obstrucționarea fizică a accesului la îngrijirea sănătății reproductive în Districtul Columbia”, a declarat procurorul general adjunct Kristen Clarke de la Divizia pentru Drepturile Civile a Departamentului de Justiție, se arăta în comunicatul de presă din 31 mai 2024.
„Departamentul de Justiție va continua să protejeze atât pacienții care solicită servicii de sănătate a reproducerii, cât și furnizorii acestor servicii. Vom trage la răspundere pe oricine încearcă să obstrucționeze sau să blocheze ilegal accesul la serviciile de sănătate a reproducerii în țara noastră”, se precizează în comunicat.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: AGERPRES FOTO)