Directorul tehnic al ABA Crișuri a fost pus sub control judiciar | Bihoreanul

Data:

spot_img

Directorul tehnic al ABA Crișuri a fost pus sub control judiciar. Direcția Națională Anticorupție a pus în mișcare acțiunea penală împotriva lui Dorel Dume.

Împotriva acestuia a fost luată și măsura controlului judiciar, procurorii acuzându-l pe acesta că și-a făcut firme prin interpuși, iar apoi a încheiat contracte chiar cu ABA Crișuri și cu Apele Române, foloasele necuvenite astfel obținute fiind de aproape 3 milioane de lei. 

BIHOREANUL a dezvăluit încă din 2019 afacerile lui Dorel Dume, sesizând atunci, prin articolul publicat, că acesta a înfiinţat printr-un fost vecin de condiţie modestă o firmă numită Gold Deraclean SRL al cărei „obiect de activitate” a fost unul singur: să încaseze bani de la ABA Crișuri.

Citește și: Iranul a decis să atace Israelul. Rusia ar fi început livrarea unor sisteme de apărare aeriană Teheranului

În comunicatul trimis marți de DNA pe marginea acestui caz se arată că PSD-istul a făcut asta prin mai multe societăți comerciale, în perioada 2017-2022, cât a fost director general ABA Crișuri sau director adjunct la Apele Române. 

Ar fi efectuat operațiuni incompatibile cu funcția

El este acuzat că a comis infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția. 

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Oradea, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 06 august 2024, față de DUME DOREL MARCEL, în prezent director tehnic în cadrul Administrația Bazinală de Apă (A.B.A.) Crișuri, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, se arată în informarea DNA.

Continuarea în Bihoreanul

Citește și: Începe Săptămâna Haferland, când satele săsești se animă. Puteți asculta muzică germană din sec. XVI, jazz și arii cântate de fiicele ambasadorului Noble

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...