sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterDorneanu o acuză pe judecătoarea Simina Tănăsescu că se contrazice în cazul...

Dorneanu o acuză pe judecătoarea Simina Tănăsescu că se contrazice în cazul lui Florin Iordache

Șeful CCR, Valer Dorneanu, consideră că judecătoarea Simina Tănăsescu a încălcat legea deoarece a votat o decizie luată în unanimitate de CCR dar a formulat o opinie concurentă.

Dorneanu spune că opinia separată formulată de Simina Tănăsescu la decizia de respingere a sesizării de neconstituționalitate formulată de PNL la numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ este de fapt o opinie separată pentru că aduce argumente împotriva votului dat chiar de Tănăsescu în respectiva speță.

„În conformitate cu minuta Deciziei 847/2020, soluţia de respingere ca neîntemeiată a sesizării de neconstituţionalitate a fost pronunţată cu unanimitate de voturi şi cu opinia concurentă a judecătorului Tănăsescu. În cadrul şedinţei de deliberări, doamna judecător s-a pronunţat pentru respingerea sesizării de neconstituţionalitate ca inadmisibilă motivat de faptul că hotărârile Parlamentului cu caracter individual nu pot forma obiectul controlului de constituţionalitate potrivit art. 146 lit. l) din Constituţie coroborat cu art. 27 din Legea 47/1992”, a subliniat preşedintele CCR, într-o precizare publicată la finalul motivării deciziei de respingere a sesizării formulate de PNL privind numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE