Dosar penal împotriva fostului premier al Slovaciei pentru sprijinul militar acordat Ucrainei | Aktual24

Data:

spot_img

Dosar penal împotriva fostului premier al Slovaciei pentru sprijinul militar acordat Ucrainei, ce a constat în transferul avioanelor MiG-29.

Ministerul slovac al Apărării va iniția o procedură penală împotriva fostului premier Eduard Heger și a fostului ministru al Apărării Jaroslav Nad în legătură cu transferul de MiG-29 către Ucraina, a declarat secretarul de stat Igor Melicher.

„După această decizie (de a transfera echipamentele către Ucraina), cerul Slovaciei a rămas neprotejat, iar cetățenii au fost puși în pericol”, a declarat Melicher, citat de Nexta TV, potrivit Aktual24.

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

13 avioane de vânătoare MiG-29 au fost transferate Ucrainei

Toate cele 13 avioane de vânătoare MiG-29 ale Solovaciei au fost transferate Ucrainei, a anunțat Ministerul slovac al Apărării în aprilie 2023.

Continuarea în Aktual24

„Președintele ucrainean mi-a cerut să livrez MIG-urile. Acum, pentru că a venit această solicitare oficială, procesul de negociere poate fi început (…) MIG-urile noastre pot salva vieți nevinovate în Ucraina”, a spus fostul premier Eduard Heger în februarie 2023, potrivit Reuters.

„Oamenii mor în Ucraina, îi putem ajuta cu adevărat”

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Fostul ministru al Apărării Jaroslav Nad declara în urmă cu un an: „Cred că este timpul să luăm o decizie (…) Oamenii mor în Ucraina, îi putem ajuta cu adevărat, nu este loc pentru politica slovacă”, citat de Reuters.

Decizia fostului ministru nu a fost una de natură populistă, stârnind reacții împotriva acordării sprijinului militar Ucrainei.

În acest sens, Igor Melicher, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, în luna ianuarie anul curent, scria: „Avioanele de luptă MiG-29 au fost livrate ilegal în Ucraina.”

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Michel Barnier a fost numit noul prim-ministru al Franței

După luni de paralizie politică, președintele Emmanuel Macron l-a...

Închiderea fabricilor Volkswagen din Germania afectează întreaga industrie auto din Uniunea Europeană | Aktual24

Închiderea fabricilor Volkswagen din Germania afectează întreaga industrie auto...

”Coridorul Verde” cu Azerbaidjanul: o gogoașă de PR | Contributors

O dată la câteva săptămâni se mai anunță cu...