Dosar penal pentru coruperea alegătorilor în urma plângerii depuse de primarul Radu Mihaiu

Data:

spot_img

Dosar penal pentru coruperea alegătorilor. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal in rem, în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de coruperea alegătorilor, falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în urma plângerii penale depuse de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a reclamat fraude la votul de duminică, informează Agerpres.ro.

„La data de 12.06.2024, Radu Nicolae Mihaiu, primar al Sectorului 2 din Bucureşti, a formulat plângere penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de coruperea alegătorilor, constând în aceea că, la data de 09.04.2024, în cadrul mai multor secţii de votare de pe raza Sectorului 2 Bucureşti, s-au prezentat alegători care au votat candidatul unei formaţiuni politice precum şi lista de candidaţi ai unei alianţe electorale în schimbul unei sume de bani şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, constând în aceea că, la aceeaşi dată, în cadrul a patru secţii de votare au existat buletine de vot pre-ştampilate cu ştampila ‘votat’ aplicată pe chenarul corespunzător al unuia dintre candidaţii la funcţia de primar al Sectorului 2 din Bucureşti, precum şi al unuia dintre candidaţii la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti. Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti”, a transmis joi Parchetul, potrivit sursei citate.

Citește și: REPER cere demisia conducerii AEP și a ministrului Cătălin Predoiu: “Se fac vinovați de vicierea rezultatelor alegerilor”

Radu Mihaiu, candidat din partea Alianţei Dreapta Unită la Primăria Sectorului 2, a anunțat miercuri că va depune plângere penală pentru instigare la fraudarea alegerilor și abuz.

“Nu putem tolera o asemenea nedreptate. Democrația nu poate sta la cheremul unor interese meschine. Nu se pot șterge voturile oamenilor cu buretele pentru că vrea PSD.

Noi am cerut un lucru simplu, renumărarea voturilor unde există suspiciuni grave. Să se vadă transparent care e situația reală.

Voi depune plângere penală pentru instigare la fraudarea alegerilor și abuz. Cer justiției să intervină în acest caz grav care va pune o pată murdară pe obrazul României”, a declarat Mihaiu.

Radu Mihaiu și Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată pentru un nou mandat din partea ADU, au anunțat joi că au recuperat câteva sute de voturi în urma renumărării voturilor.

Mihaiu a declarat că, în urma renumărărilor efectuate în două secţii, a recuperat 294 de voturi. Clotilde Armand a anunțat, de asemenea, „recuperarea” a 185 de voturi.

Citește și: Radu Mihaiu și Clotilde Armand anunţă că au recuperat sute de voturi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Radu Mihaiu / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Analiză Martens. Ce am învățat din referendumul pro-UE trecut la limită în Republica Moldova

Viitorul european al Republicii Moldova este într-o intensă dispută,...

Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din...