Dosar penal pentru o primăriță din Bihor. Lemne de foc drept mită electorală | Bihoreanul

Data:

spot_img

Dosar penal pentru o primăriță din Bihor. Lemne de foc drept mită electorală. Acestea au fost împărțite persoanelor care au promis că vor vota cu Livia Bârlău, primărița PSD din comuna Brusturi.

Primărița PSD din comuna Brusturi, Livia Bârlău, judecată pentru tentativă de omor asupra unui fost procuror împreună cu soțul ei, este acuzată că a împărțit lemne de foc, ilegal, unor persoane care i-au promis că o votează la alegerile din 9 iunie.

Biroul Electoral de Circumscripție Brusturi a decis să sesizeze Parchetul Aleșd, astfel că Bârlău riscă o nouă trimitere în judecată.

Citește și: Procesul beizadelei Victor Micula deghizat în polițist s-a prescris după 4 ani de amânări

Potrivit site-ului Prefecturii Bihor, care are o secțiune privind activitatea Biroului Electoral Județean Bihor, acest organism a soluționat pe 24 mai o contestație formulată de primărița PSD a comunei Brusturi, Livia Bârlău, candidată la un nou mandat în cadrul scrutinului din 9 iunie.

Infracțiunea de mită electorală: între 6 luni și 3 ani închisoare

Contestația era împotriva unei hotărâri adoptate pe 21 mai de către Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) al comunei, care a decis sesizarea Parchetului Aleșd cu privire la suspiciunea că aceasta a săvârșit infracțiunea de mită electorală, pedepsită de Codul Penal cu închisoare între 6 luni și 3 ani, precum și interzicerea exercitării unor drepturi.

Hotărârea BEC Brusturi, condus de procurorul DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) Radu Alba, a fost adoptată în 21 mai, în baza unor plângeri depuse atât de către patru consilieri locali din opoziție, membri ai PNL, cât și de un cetățean al comunei neafiliat politic.

Au primit lemne doar cei care au promis că o vor vota

Aceștia au reclamat faptul că, deși printr-un Regulament al Consiliului Local Brusturi, distribuirea de lemne de foc către locuitorii comunei se face în ordinea depunerii cererilor cetățenilor, „au fost onorate solicitările doar celor care i-au făcut (n.r. – primăriței Livia Bârlău) promisiunea că o vor vota”.

Citește și: Tinerii pot schimba soarta acestor alegeri. De ce? Pentru că 2024 este anul în care un milion de tineri pot vota pentru prima dată | VIDEO

De asemenea, localnicii au acuzat și faptul că buldoexcavatorul Primăriei, condus de o persoană care candidează pe lista PSD pentru Consiliul Local, a lucrat în zilele de sâmbătă și duminică (așadar zile nelucrătoare) pentru a repara o stradă unde locuiește un candidat PSD la funcția de consilier, cu toate că strada respectivă nu a fost întăbulată ca aparținând comunei.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related