Dosarul fostului șef al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Din rechizitoriul întocmit de procurori au fost eliminate la Iași cele mai importante probe întrucât lipsea un mandat special emis de judecătorul de drepturi și libertăți.
Procurorii obținuseră un mandat pentru supravegherea colaboratorilor ce urmau să dea șpagă lui Dumitru Buzatu, dar le lipsea un al doilea mandat, pentru ca martorii să fie echipați cu microfoane. Procurorii au încercat să explice că acest al doilea mandat nu era încă obligatoriu în momentul anchetei, dar argumentul a fost respins.
Pe 25 octombrie, Curtea ieșeană de Apel a confirmat hotărârea camerei preliminare a Tribunalului Vaslui de eliminare din rechizitoriul DNA a înregistrărilor făcute de doi colaboratori ai procurorilor, Emil Savin și Iulian Bîrzu.
În plus, magistrații ieșeni au eliminat din rechizitoriu și declarația unei martore, Gabriela Pleșca. Avocații apărării invocaseră și alte peste 20 de aspecte din rechizitoriu pe care le considerau în neregulă, dar toate argumentele lor fuseseră respinse. Doar contestațiile la adresa înregistrărilor au fost acceptate, dar acest fapt a reprezentat o grea lovitură pentru procurorii obligați să se descurce cu un rechizitoriu subțiat. Abia după o lună de la adoptarea deciziei, magistrații Curții de Apel și-au explicat raționamentul.
La Vaslui, apărarea a contestat probele strânse de polițiștii Direcției Generale Anticorupție, invocând faptul că aceștia puteau ancheta doar fapte comise de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. Or, nici președintele CJ Vaslui și nici omul de afaceri Radu Judele nu lucrau pentru MAI. Contestația a fost respinsă, întrucât procurorii aveau dreptul să delege efectuarea de acte de cercetare penală și o făcuseră regulamentar.
Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro
Citește și: Un preot activist din Suceava face propagandă pentru filorusul Călin Georgescu
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(FOTO: Inquam Photos / George Călin)