Dosarul fostului șef al DSVSA Botoșani, Mihai Ţurcanu, se rejudecă | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Mihai Ţurcanu, fostul director al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), şi Mădălina-Raluca Roşu au obţinut o victorie importantă în justiţie. Curtea de Apel Cluj a decis rejudecarea dosarului lor în camera preliminară, după ce avocaţii au contestat vehement legalitatea întregii anchete desfăşurate de DNA.

Echipa de avocaţi a ridicat numeroase obiecţii, inclusiv în ceea ce priveşte interceptările şi modul în care au fost administrate probele în timpul anchetei. Un aspect crucial în acest caz este folosirea unei persoane cu identitate reală drept colaborator, ale cărei înregistrări au jucat un rol central în dosar.

Astfel, judecătorul de la Tribunalul Botoşani, care a dat verdictul în primă fază în Camera preliminară, a fost criticat pentru că, în loc să ofere o analiză proprie, a preluat argumentele procurorului, ceea ce a ridicat semne de întrebare privind imparţialitatea procesului.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Astfel, Curtea de Apel Cluj a constatat că hotărârea iniţială nu a îndeplinit standardele necesare, iar judecătorii nu au motivat suficient soluţiile adoptate, preluând în mare măsură argumentele procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Acest lucru a condus la decizia de rejudecare a dosarului, asigurând astfel dreptul inculpaţilor la un proces echitabil şi respectarea dublului grad de jurisdicţie.

În acest context, dosarul a fost strămutat de la Curtea de Apel Suceava la Curtea de Apel Cluj, pentru a elimina orice suspiciuni privind imparţialitatea judecătorilor. Astfel, cazul va fi reanalizat de o nouă instanţă, care va trebui să examineze din nou probele şi excepţiile ridicate, garantând un proces corect şi transparent.

Mihai Ţurcanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava la sfârşitul anului 2022, fiind acuzat că ar fi intervenit ilegal într-o licitaţie, iar apoi ar fi evaluat în mod abuziv activitatea a două funcţionare care s-au opus demersurilor sale, pentru a le concedia.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Șeful Poliției Rutiere Maramureș, reținut de DNA

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de ani de la construirea Transfăgărășanului: o poveste de sacrificiu și eroism | Mesagerul de Sibiu

S-au împlinit 50 de ani de la construirea Transfăgărășanului....

555 de tone de îngrăşământ chimic, depozitat necorespunzător în județul Timiș

Polițiștii Secţiei 6 Rurale Găvojdia au depistat peste 555...

Accident rutier cu vehicule ale Armatei pe podul peste Siret, între Brăila și Galați | De Brăila

Un accident rutier s-a produs, joi, pe drumul european...

Autoritățile județului Botoșani propun măsuri pentru a combate fărădelegile din Centrul Vechi | Monitorul de Botoșani

Autoritățile județului Botoșani propun măsuri pentru a combate fărădelegile...