Dosarul Râul Alb, în care 6 indivizi au încercat să ucidă un activist de mediu, s-a închis ca urmare a prescrierii faptelor

Data:

spot_img

Dosarul Râul Alb, astfel este cunoscut cazul în care, în urmă cu opt ani, Gabriel Păun, activistul de mediu care investiga construirea unei hidrocentrale și presupuse exploatări forestiere ilegale pe Râul Alb a fost atacat de un grup de bărbați.

Bătut crunt, la un pas să fie ucis, Gabriel a trecut prin chinuri groaznice și a avut nevoie, ani la rând, de investigații medicale și tratamente costisitoare, dar a rămas cu speranța că i se va face dreptate.

Săptămâna aceasta a aflat că procesul penal legat de atac a încetat ca urmare a prescrierii faptelor.

Atacatorii au fost cercetați mereu în stare de libertate

„Dosarul cazului Râul Alb din Retezat în care 6 golani au încercat să mă ucidă s-a prescris. 8 ani și 4 luni au trecut de la tragicul incident până astăzi. Un caz rar în care cei care m-au bătut în mod repetat cu pumnii și picioarele au fost filmați.

Eu eram pe domeniul public, pașnic și făceam o poză. Imaginile au făcut înconjurul lumii și încă îl mai fac.

Spre deosebire de alte incidente violente cu autori necunoscuți, justiția a avut la dispoziție toate dovezile necesare pentru a prinde și pedepsi făptași încă din prima zi. S-au schimbat mai mulți procurori de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Primul a fost același care a anchetat cazul Colectiv. Fiecare a venit cu noi idei. Cazul a fost trimis în judecată. Apoi înapoi la alt procuror și din nou în judecată la Hațeg”, a scris Gabriel Păun, pe Facebook.

Citește și: Anotimpul artei: Pasionații de muzică și de teatru sunt poftiți să revină în sălile de spectacole

Ieri am primit vestea că atacatorii care au fost cercetați mereu în stare de libertate vor rămâne liberi și nepedepsiți căci legea Parlamentului de prescriere a crimelor îi ajută. Tot o lege proastă îi ajută pe agresori să nu plătească zecile de mii de lei cheltuieli de judecată organizației pe care o reprezint și pentru care am realizat investigațiile din Retezat.

În mai bine de 8 ani de anchetă și judecată a trebuit sa revin în țară neplanificat și pe cheltuiala mea de nenumărate ori.

Am fost dat afară din biroul procurorului doar că am îndrăznit să cer politicos o cafea și un pahar de apă după ce călătorisem 3 zile de pe cealaltă jumătate a Planetei.

Eram bucuros că am ajuns la timp, dar pentru ei nu a contat asta.

„Această prescriere încurajează violența în România și îi pune în pericol toți avertizorii de integritate”

La un moment dat, după mai mulți ani de anchetă am fost chemat iarăși doar ca să fiu întrebat dacă nu cumva m-am răzgândit în legătură cu plângerea mea. Ba chiar am fost obligat, la 7 ani de la atac, să fac din nou RMN și CT pentru leziunile suferite. Tot pe cheltuiala mea.

Totul pentru nimic căci atacatorii rămân liberi.

Această prescriere încurajează violența în România și îi pune în pericol toți avertizorii de integritate din țara noastră din orice domeniu. Acesta nu este doar cazul meu ci al fiecărei persoane care dorește să facă din țara asta un loc mai bun.

Nu voi aștepta karma să facă dreptate. Voi face apel și voi ajunge la CEDO dacă nu mi se va face dreptate.

Sper ca atunci să pot zâmbi din nou ca în această poză, așa cum o făceam înainte să fiu călcat în picioare de criminali și trădat de Parlament, de presa plătită și de justiția din România”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Facebook Gabriel Peacock)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Plângere la DNA împotriva lui Ciolacu pentru că nu a declarat zborurile la Monaco

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a anunțat că a depus...

G4media: Ciolacu, Simonis și Grindeanu pe lista pasagerilor cu jetul privat închiriat de Nordis

Publicația G4media a publicat documentul care atestă că liderii...

Dezvoltatorul Nordis ignoră Protecția Consumatorului și ascunde actele cerute la control

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că verifică...