​Două aeronave Spartan participă la acţiunile de stingere a unui incendiu de vegetaţie întins pe peste 500 de hectare, în județul Buzău

Data:

Două aeronave Spartan participă, duminică, la acţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie de pe dealul Istriţa, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.
„În această dimineaţă, în jurul orei 8,00, pe dealul Istriţa a început acţiunea de stingere pe calea aerului cu sprijinul a două aeronave Spartan C-27 din cadrul Bazei 90 Otopeni din dotarea Forţelor Aeriene Române. A fost efectuată o primă degajare a unui transport de apa, urmând ca în jurul orei 9,00 sa fie efectuată o a doua”, au transmis reprezentanţii ISU Buzău, potrivit Agerpres.
O suprafaţă de 500 de hectare de vegetaţie uscată, dar şi alte zeci de hectare de pădure din Breaza şi Pietroasele au fost cuprinse, sâmbătă, de un incendiu puternic, peste 100 de pompieri din mai multe judeţe, dar şi jandarmi intervenind la faţa locului.
Conform datelor comunicate de ISU Buzău, focul a cuprins 500 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, 50 de hectare pădure de pin la Breaza şi 6 hectare de pădure la Pietroasele.
Citește și: VIDEO Un convoi umanitar din Franța cu echipamente medicale, de intervenție și mașini de stingere a incendiilor pentru Ucraina a ajuns în hub-ul de la Suceava

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...