​Două articole ale REPORTER Iași au deblocat o anchetă penală la Poliția de Frontieră și au dat startul alteia, în Primăria Iași

Data:

Operațiunea de trafic de țigări de la Ungheni, din iunie 2018, a fost descrisă în exclusivitate de REPORTER IAȘI, semnalând că ancheta trenează la DIICOT de 4 ani.

Ieri s-au făcut rețineri pe ambele maluri ale Prutului exact în această acțiune de contrabandă: un tir plin cu țigări încărcat la Ungheni, cu implicarea unor ofițeri din Poliția de Frontieră.

În paralel, REPORTER dezvăluia în ianuarie angajarea frauduloasă la Primărie a fiicei directoarei de la Creșe. „Din păcate e penal”, era titlul articolului.

Ieri, Parchetul de pe lângă Judecătorie a confirmat că a ridicat documente de la Primărie și că a deschis o anchetă penală.

În decembrie 2021 și ianuarie 2022, REPORTER a publicat două investigații legate de trenarea, timp de 4 ani, a unei anchete penale dintr-un caz de contrabandă descoperit de Poliția de Frontieră la Ungheni, respectiv despre o angajare ilegală în cadrul Primăriei Iași, candidata neîndeplinind condițiile din anunțul de concurs.

Zilele trecute, anchetatorii de la DIICOT au percheziționat locuințele a doi polițiști de frontieră ieșeni, iar polițiștii aflați în coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătorie au cerut de la municipalitatea ieșeană actele care au stat la baza angajării printr-un concurs măsluit.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Sentință definitivă în cazul cămătarului din Galați ucis cu mai multe lovituri de cuțit. Despăgubiri uriașe pentru urmașii victimei

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...