Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul din Tokyo. Peste 300 de pasageri la bord

Data:

spot_img

Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul din Tokyo. Este vorba despre un avion de pasageri al Japan Airlines, care a luat foc, și o aeronavă a Gărzii de coastă japoneze.

UPDATE: 5 persoane au murit în accidentul de avion

Cinci persoane au murit la Tokyo, în accidentul de avion care a avut loc pe aeroportul din capitala Japoniei.

Aceștia erau intre cei şase ocupanţi ai unui avion al Gărzii de Coastă japoneze, care s-a ciocnit marţi cu un avion de pasageri al companiei Japan Airlines la sol pe Aeroportul Haneda, a anunţat ministrul japonez al Transporturilor, Tetsuo Saito.

Pilotul (avionului Gărzii de Coastă – n.r.) a reuşit să scape”, fiind grav rănit, dar celelalte cinci persoane aflate la bord au murit”, a spus oficialul nipon.


La bordul primului aparat se aflau 367 de pasageri și 12 membri ai echipajului, dar toți au fost evacuați. Potrivit primelor date, cei șase pasageri ai aeronavei militare au fost răniți, scrie The Japantimes.

Update: Cinci dintre cei șase pasageri ai aeronavei militare au fost declarați morți, a anunţat ministrul japonez al Transporturilor, Tetsuo Saito. Singurul care a reușit să scape cu viață a fost pilotul avionului, însă și el a suferit răni grave.

Citește și: Cutremur puternic în Japonia. Victime, case distruse și alertă de tsunami

Situația a cinci persoane este neclară

Știre inițială: Potrivit Gărzii de Coastă din Japonia, una dintre aeronavele sale de la baza din Haneda s-a ciocnit cu avionul JAL, care zbura de pe aeroportul New Chitose din Hokkaido.

Coliziunea a avut loc după ce avionul JAL a aterizat pe pista C a aeroportului din Haneda. 

Avionul pazei de coastă avea șase oameni la bord. Căpitanul aeronavei este singurul despre care se știe în acest moment că a scăpat cu câteva răni. Ceilalți cinci au fost descoperiți mai târziu, dar nu este clasă starea lor de sănătate.

Citește și: 48 de persoane au murit în urma cutremurului din Japonia

Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul din Tokyo într-un moment critic pentru Japonia

Aeronava pazei de coastă se afla în misiune către o bază din Niigata, transportând provizii pentru a sprijini zona afectată de cutremurul cu magnitudinea de 7,6 care a lovit centrul Japoniei luni. potrivit The Japantimes.

Imaginile NHK au arătat flăcări ieșind din apropierea zonei motoarelor avionului și pompierii care se luptau cu flăcările. Deși au fost trimise aproximativ 70 de autospeciale de pompieri, avionul a fost aproape în întregime cuprins de flăcări.

Incidentul a avut loc în una dintre cele mai aglomerate perioade de călătorie din an, milioane de japonezi călătorind spre și dinspre orașele lor natale pentru sărbătorile de Anul Nou.

Haneda este cel mai aglomerat aeroport din Japonia, deservind aproape 90 de milioane de pasageri în 2019, înainte de izbucnirea epidemiei COVID-19. Este un hub pentru Japan Airlines, All Nippon Airways și mai multe companii aeriene mai mici.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Michel Barnier a fost numit noul prim-ministru al Franței

După luni de paralizie politică, președintele Emmanuel Macron l-a...

Închiderea fabricilor Volkswagen din Germania afectează întreaga industrie auto din Uniunea Europeană | Aktual24

Închiderea fabricilor Volkswagen din Germania afectează întreaga industrie auto...

”Coridorul Verde” cu Azerbaidjanul: o gogoașă de PR | Contributors

O dată la câteva săptămâni se mai anunță cu...