Două comune din Alba s-au asociat pentru a construi un drum din bani europeni

Data:

spot_img

Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Ciugud – Sîntimbru este aproape de finalizarea unui proiect european de peste 3,6 milioane de euro. Cele două comune ale județului Alba s-au asociat pentru a construi un drum între ele, iar banii au fost obținuți din fonduri europene: este vorba despre peste 3,6 milioane de euro, accesați prin PNDR.

Autoritățile consideră că noul drum, asfaltat pe o distanță de circa 4,5 kilometri, să fie în același timp și o atracție pentru iubitorii de natură deoarece tranzitează o pădure aflată la câțiva kilometri de Alba Iulia.

Drumul asfaltat este dublat de un drum de pământ, pe care autoritățile locale l-au îndreptat și lăsat așa pentru ca utilajele agricole și de exploatare să nu fie nevoite să utilizeze drumul cel nou, destinat exclusiv traficului auto. Prin aceeași finanțare, mai este inclusă și asfaltarea unor străzi din cele două comune.

Foto: Cătălin Cădan

”Proiectul arată modul în care două administrații locale pot colabora pentru atragerea fondurilor europene care să rezolve probleme importante în cele două comunități. Este unul dintre cele mai mari proiecte derulate în acest sistem de cooperare administrativă și beneficiile acestor investiții sunt văzute în ambele comune. Ca un exemplu, DC 40 a creat un acces mult mai facil spre Alba Iulia pentru locuitorii din satul Dumitra, comunitate care se confruntă cu depopularea, în ultimii ani. Mai mult, în ambele comune, proiectul crește gradul de confort al locuitorilor prin asfaltarea unor străzi mici sau a unor străzi nou formate. Pentru satul românesc, fondurile europene rămân soluția cea mai bună pentru dezvoltare și creșterea condițiilor de trai pentru locuitori”, a declarat pentru G4Media.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Ciugud, Dan Lungu.

Foto: Cătălin Cădan

Lucrările au fost realizate în cea mai mare parte, urmând ca drumul să fie marcat și semnalizat corespunzător și apoi să aibă loc recepția finală. Drumul dintre cele două comune a fost realizat de compania Florea Grup din Alba Iulia.

  • Finațarea este asigurată în cadrul submăsurii 7.2 „Investiții în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”, parte integrantă din PNDR 2014-2020

Pe lângă drumul amintit, în bugetul de 3,6 milioane de euro al proiectului, mai este cuprinsă asfaltarea mai multor străzi din cele două comune, în total 12 kilometri (câte 6 din fiecare).

Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și G4 Media în cadrul proiectului “Cohesion Policy Booster in Romania: Closer to citizens”, un proiect Freedom House Romania, cofinanțat de Comisia Europeană/ DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Milionarii plajelor refăcute de stat cu un miliard de euro

PressHub.ro a avut curiozitatea jurnalistică să verifice și să...

Stimulente între 5.000 și 2.500 de lei/lună pentru angajații ministerului Proiectelor Europene

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Adrian Câciu, a...

Nicușor Dan: Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat prin PNRR

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că proiectul depus...

ANCPI: Prima sesiune de lucru online pentru cadastrare cu fonduri europene

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a organizat, vineri, 25 noiembrie, prima din cele 28 de întâlniri de lucru desfășurate online, în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, cod SMIS 120063. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.