Două echipe de elevi români, pe locul I la Competiţia Internaţională de Robotică Maryland Tech Invitational

Data:

Două echipe de elevi din România, CyLiis, din Iaşi, şi Ro2D2, din Ploieşti, au reuşit performanţa de a se clasa pe primul loc la Competiţia Internaţională de Robotică Maryland Tech Invitational (MTI), ediția a opta, organizată la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, din oraşul Laurel, statul Maryland, SUA.

Anunţul a fost făcut luni de directoarea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Adina Romanescu, pe pagina sa de socializare.

„Felicitări, CyLiis pentru performanţa de a deveni campioană mondială, împreună cu Ro2D2, o echipă românească pe care o apreciem foarte mult pentru rezultatele sale constante, anul acesta la MTI a fost pe locul I. Am vibrat alături de fiecare echipă din România finalistă la MTI şi am trăit cu multă bucurie fiecare meci câştigat. Echipa de robotică CyLiis s-a dezvoltat continuu, integrând în fiecare an experienţele de învăţare din fiecare competiţie şi feedback-ul specialiştilor dedicaţi dezvoltării roboticii în şcoli. Echipele Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, participante la competiţia mondială MTI, CyLiis şi Peppers sunt mentorate de profesorul Mirela Ţibu şi absolvenţi LIIS, dintre aceştia, Cătălin Puricoi a şi însoţit elevii acum la competiţia Maryland Tech Invitational 2024″, a transmis Adina Romanescu.

Citește și: Ce ascunde Planul Simion cu locuințe de 35.000 de euro

40 de echipe, selectate la Competiţia Internaţională de Robotică Maryland Tech Invitational

Aceasta a declarat, pentru Agerpres, că titlul de campioană mondială câştigat de echipa CyLiis la MTI onorează şi motivează atât profesorii, cât şi elevii ieşeni să se implice şi mai mult în dezvoltarea roboticii în şcoli.

„Este momentul să ne adaptăm la realitatea economică din jur şi să îi pregătim eficace pe elevi pentru piaţa muncii. Am vibrat alături de fiecare echipă din România finalistă la MTI şi am trăit cu multă bucurie fiecare meci câştigat”, a menţionat Adina Romanescu.

În perioada 28 – 30 iunie s-a desfăşurat a VIII-a ediţie a Competiţiei Internaţionale de Robotică ‘Maryland Tech Invitational’. Evenimentul a fost organizat la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, Laurel, Maryland, SUA.

Cinci dintre cele 40 de echipe selectate pentru a participa la MTI au fost din România: echipele de robotică CyLiis şi Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Ro2D2 de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Eastern Foxes de la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti (Prahova) şi ByteForce de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.

Citește și: Traficanții de arme n-ar trebui să se plângă de imigranții ilegali

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Adina Romanescu / Facebook)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sfert din elevii de clasa a VIII-a au obținut medii sub 5 la Evaluarea Națională

Miercuri s-au publicat rezultatele la Evaluarea Națională. Datele arată...

Acuzații de bullying la adresa unor profesori din Galați | Viața Liberă

Acuzații de bullying la adresa unor profesori din Galați....

Anchetă în Gorj după ce au fost fotografiate şi distribuite subiectele de la prima probă a Bacalaureatului

Anchetă în Gorj. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj...