sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterDouă familii umblă de 5 ani prin sălile de judecată din cauza...

Două familii umblă de 5 ani prin sălile de judecată din cauza unor funcţionari incompetenţi

Când instituţiile statului îşi fac treaba cu picioarele, singurii care au de suferit sunt cetăţenii care au „beneficiat” de serviciile acestora. Două familii vecine din Lespezi au ajuns să umble prin tribunale pentru că angajaţii Oficiului de Cadastru au măsurat pământul fiecăreia din ochi. În dispută a ajuns şi un arendaş de bună-credinţă.

În 1993, lui C.G.M. i s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 1,47 ha de teren situat în extravilanul comunei Lespezi. Zece ani mai târziu, lui B.I. i s-au retrocedat 4,69 ha de teren, 3,8 ha aflându-se în extravilanul comunei Lespezi. Din această suprafaţă, B.I. a dat în arendă 8.100 mp către D.C.

După câţiva ani, în 2016, arendaşul şi B.G., urmaşul lui B.I., au fost daţi în judecată pentru ocuparea abuzivă a unei părţi din terenul lui C.G.M. În faţa instanţei, B.G. şi arendaşul său s-au apărat, afimând primul că are un titlu de proprietate perfect valabil, iar al doilea, că nu a făcut altceva decât să arendeze un teren, cu acte în regulă. După efectuarea unei expertize topografice, magistraţii Judecătoriei Paşcani au constatat că, în fapt, o suprafaţă de 7.059 mp din titlul de proprietate al lui B.I. se suprapunea pe terenul obţinut anterior de C.G.M. În urma analizei celor două titluri de proprietate, judecătorii au concluzionat că cel al lui B.I. a fost întocmit eronat, indicatorii cadastrali menţionaţi fiind greşiţi.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE