Două loturi ale Autostrăzii Transilvania „bat pasul pe loc”, la 18 ani de la prima lopată

Data:

Loturile Biharia-Chiribiș și Chiribiș-Suplacu de Barcău ale Autostrăzii Transilvania sunt „blocate în birocrație”, la aproape două decenii de la semnarea primelor contracte pentru construirea sectoarelor de drum.

Peisaj dezolant pe două loturi ale Autostrăzii A3 Transilvania. Pentru lotul de 28,55 de kilometri dintre Biharia și Chiribiș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat a treia licitație în august, momentan fiind suspendată, arată cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Citește și: 4 motive pentru care merită să vorbim (de bine) despre Revoluția Română din 1989

Pe lotul de 26,35 de kilometri dintre Chiribiș și Suplacu de Barcău, CNAIR a anulat licitația în iulie, asocierea Trameco-Drum Asfalt (grupul Selina) a contestat anularea. Consiliul Naional pentru Soluționare Contestațiilor (CNSC) a respins acțiunea la sfârșitul lunii noiembrie, însă antreprenorul a atacat decizia CNSC la Curtea de Apel București în 16 decembrie.

„«Valea Plângerii» pe Autostrada Transilvania la 18 ani de la prima lopată. La începutul lunii decembrie am filmat din dronă peisajul dezolant cu iz post-apocaliptic de pe Biharia-Chiribiș și Chiribiș-Suplacu de Barcău. V-am povestit epopeile halucinante ale celor două loturi de nenumărate ori (…). Dacă nu mai aveți nervi, vă ajutăm noi și vă spunem în câteva cuvinte stadiul actual”, au transmis cei de la Asociația Pro Infrastructură. (Monitorul de Cluj)

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O locomotivă a luat foc într-o gară din Iași. 200 de călători au fost evacuaţi

Pompierii au fost solicitaţi să intervină în Gara Scânteia...

Aktual24: 14 țări au semnat un acord prin care își reduc dependența economică față de China

Membrii blocului Indo-Pacific Economic Framework for Prosperity (IPEF), format...

Prima zi de înscriere la examenul de Bacalaureat, cu angajații din învățământ în grevă generală de o săptămână

Calendarul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat 2023 a rămas...