Două noi terapii gratuite împotriva hepatitei C

Data:

Tratamentul pentru pacienții cu diverse forme de hepatită C și de ciroză hepatică cu virus de tip C este asigurat, începând din această lună, prin derularea unor contracte încheiate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Vestea bună este că, pe lângă terapiile disponibile până acum, pacienții pot avea acces și la două noi molecule pangenotopice specifice, introduse în Lista de medicamente compensate și gratuite de la 1 februarie 2022. Doar pe parcursul anului trecut, sute de gălățeni cu hepatite cronice au beneficiat de tratament prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Galați.

Tratamentul pacienților adulți cu hepatită C este asigurat de medici din specialitatea gastroenterologie și boli infecțioase, aflați în relație contractuală cu casele de asigurări din 16 județe, printre care și din Galați, precum și cu CAS AOPSNAJ, potrivit CNAS. De asemenea, pentru adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, tratamentul este asigurat de medici din specialitatea gastroenterologie pediatrică și boli infecțioase, aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate din 11 județe (București, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș) și cu CAS AOPSNAJ.

Articolul integral, în viata-libera.ro!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...