Două persoane au murit după îmbolnăvirea cu gripă. Sunt primele decese din cauza bolii în acest sezon

Data:

Două persoane au murit din cauza gripei. Acestea sunt primele decese din cauza bolii anunțate în acest sezon. Cele două persoane nu erau vaccinate anti-gripal.

Două persoane au murit din cauza gripei, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Este vorba despre un bărbat de 58 de ani din judeţul Timiş, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, şi o femeie de de 78 de ani, din judeţul Olt, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

Potrivit sursei citate, bărbatul a decedat pe 14 aprilie, iar femeia pe 17 aprilie.

Potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică, numărul cazurilor de gripă rămâne ridicat. În săptămâna 4 – 10 aprilie, au fost raportate la nivel naţional 2.149 de cazuri de gripă clinică, față de 153 de cazuri în aceeași perioadă a anului 2021, ceea ce înseamnă de 14 ori mai multe îmbolnăviri, titrează MONITORUL DE CLUJ.

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...