luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDouă tablouri ale lui Adrian Ghenie, la licitație cu 3 milioane de...

Două tablouri ale lui Adrian Ghenie, la licitație cu 3 milioane de euro

Lucrarea „Pie Fight Interior” (2012), respectiv „Basement Feelings” (2007) sunt cele două picturi semnate de artistul român Adrian Ghenie, scoase la licitație de Casa Sotheby’s din Londra.

„Fuzionând trecutul și prezentul, realitatea și imaginația, „Pie Fight Interior” al lui Adrian Ghenie este o lecție în spectacolul și tragedia istoriei. Lucrarea aparține seriei Pie Fight, pe care artistul a început-o în 2008 și la care s-a întors din nou în 2012.

Lucrările din această serie negociază atrocitățile esențiale ale istoriei europene a secolului al XX-lea și printr-o fuziune sublimă dintre abstract și figurativ, Ghenie se confruntă cu problemele memoriei colective.

Aici forma umană este obsedantă și în mare parte abstractă, totuși trăsătura sa cea mai identificabilă este o mustață scurtă și întunecată – o aluzie nedisimulată la Adolf Hitler și, într-adevăr, la istoria dictaturii din secolul al XX-lea.

Camera lui Ghenie începe să se transforme în interiorul ceremonial al regimului nazist, un spațiu arhitectural care revine în întreaga serie Pie Fight și pe care l-a vizualizat cu ajutorul documentației fotografice istorice”, se precizează în textul lucrării, conform Sotheby’s.

Transilvania Reporterhttp://www.transilvaniareporter.ro
Săptămânalul Transilvania Reporter este primul şi singurul săptămânal quality de pe piaţa de media din Transilvania, cu articole de autor, analize şi sinteze prin care dezvoltă actualitatea, cu un conţinut axat pe ceea ce înseamnă Transilvania, prin spirit şi cultură.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE