Dragu: ”Am continuat discuţiile pentru desfiinţarea Secţiei speciale, dar există opinii diferite între partidele de coaliţie”

Data:

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, susține că nu se aşteaptă în august la o sesiune extraordinară pe tema desfiinţării SIIJ în contextul în care discuţiile în coaliţie vor fi reluate pe acest subiect în luna septembrie.

„Ştiţi bine că am continuat discuţiile pentru desfiinţarea Secţiei speciale şi că există opinii diferite între partidele de coaliţie. Continuăm dialogul. Sincer, nu mă aştept la o sesiune extraordinară acum, pentru desfiinţarea SIIJ, dar în septembrie vom relua discuţiile”, a declarat, miercuri, Anca Dragu, la Palatul Parlamentului. 

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis l-a criticat miercuri pe ministrul Justiției, Stelian Ion, despre care a spus că „nu a găsit calea potrivită” pentru desființarea SIIJ.

”Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei – nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt eu nemulţumit de aceste lucruri şi sunt şi alte şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută. Mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcţioneze”, a subliniat Klaus Iohannis.

În momentul de față, în discuțiile din Coaliție nu s-a ajuns la un acord privind desființarea Secției pentru Investigarea Infrațiunilor din Justiție. Ministrul Justiției a propus ca dosarele să fie mutate la DNA. Noua variantă de desfiinţare a Secţiei speciale care a fost propusă de ministrul Justiţiei, Stelian Ion, nu prezintă garanţii reale pentru independenţa judecătorilor, a afirmat liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond. UDMR vrea ca dosarele să fie preluate de Parchetul General.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“