duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterDramă de Crăciun: pensionar abandonat de familie pe o targă din spital

Dramă de Crăciun: pensionar abandonat de familie pe o targă din spital

Deşi ambulanţa l-a dus până în pragul casei, unul dintre fii a ieşit şi a refuzat să-l primească și, de atunci, ieşeanul „locuieşte” pe o targă, în UPU.

Caz incredibil de Sărbători! Un bărbat de 83 de ani, cu multiple boli asociate, a fost pur şi simplu abandonat de familie la UPU a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon”. Bătrânul locuieşte în cartierul Păcurari, împreună cu alţi membri ai familiei şi cu soţia sa, care suferă de demenţă. “Potrivit anchetei sociale făcute în UPU, bărbatul a fost căsătorit de trei ori şi are copii din toate cele trei relaţii, dar niciunul nu vrea să-l primească acasă. Are o boală neoplazică, a fost operat şi este în stadiu de paliaţie. Partea de paliaţie trebuie făcută în altă instituţie medicală, nu în urgenţă. Din păcate, la instituţiile unde am sunat nu mai erau locuri”, a spus prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Neavând card de sănătate, medicii au făcut reconstituirea cărţii de indentitate şi aşa deteriorate. Au constatat că bărbatul practic stătea la o altă adresă decât cea din buletin. Apelurile către copiii bătrânului au fost în zadar. „A fost înştiinţată Poliţia, a fost dus cu ambulanţa la adresa de domiciliu, dar, din păcate, unul dintre fii a refuzat să-l primească în casă, astfel încât a fost readus aici, pe o targă, la UPU”, a adăugat Diana Cimpoeşu.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE