Dramă ecologică din cauza secării rapide a unui lac pentru construirea unor blocuri. Broaște țestoase, strivite pe stradă de mașini | ReporterIS

Data:

spot_img

Dramă ecologică: Lacul CUG 1 din Iași, cum apare în nomenclatorul Google Maps, tocmai este secat de către proprietarii terenului, soții Gheorghe și Luminița Achiței. Terenul a devenit bun de construit printr-un PUZ contrar prevederilor din PUG. Apa e scoasă cu pompele de câteva zile și vărsată în canalizarea orașului. Dispar pești, rațe, broaștele țestoase părăsesc balta și ajung să fie strivite de mașini

Soarta animalelor din Lacul CUG1 e ultima grijă a Primăriei Iași. Nu sunt multe lacuri în Iași, iar unul dintre acestea tocmai dispare, odată cu fauna lui, sub privirile indiferente ale instituțiilor.

Este perioada de prohibiție, toate speciile acvatice sunt în proces de înmulțire, dar investitorii își văd de planul lor: blocuri și un supermarket Lidl.

Pe șosea sunt urmele indiferenței: broaște țestoase călcate de șoferii care trec prin zonă.

Citește și: Candidatul PSD la Primăria Techirghiol, condamnat cu executare pentru luare de mită

Un măcel și o adevărată dramă ecologică

Oamenii care locuiesc în zona Tudor Neculai au observat că, de câteva zile, există un adevărat exod al animalelor din zona Lacului CUG 1. Toate speciile care populau lacul fug de acolo, pentru că nivelul apei scade pe zi ce trece. Nu e din cauza secetei, ci pentru că proprietarii terenului au pus o pompă care trage apa și o aruncă în canalizare.

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

Pe șosea pot fi văzute broaște țestoase strivite de mașini. Locuitorii zonei au spus că totul s-a întâmplat după ce pompele au intrat în funcțiune. 

„Au apărut muncitorii acolo, apoi au montat pompele. La câteva zile, au apărut animalele pe șosea. Am văzut broaște țestoase călcate, nici nu știm ce să facem cu ele, încotro să ne îndreptăm ca să le salvăm”, a spus Daniela, care locuiește pe strada Strugurilor, mai sus de Lacul CUG 1.

Articolul integral, în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...