Dramele Covid la puterea a 2-a: gravidele pozitive de la maternitate. Caz cutremurător

Data:

După trei luni în care la Iaşi nu au mai fost gravide în maternităţi infectate cu Covid-19, acum, la „Elena Doamna” a fost internat un prim caz. Din nefericire, este unul de gravidă internată la ATI, cu nevoie de oxigen, care e nevaccinată. Unele gravide care s-ar vaccina spun că nu au făcut-o de teamă să nu facă rău fătului. Medicii dau însă asigurări că cele mai recente studii arată că aşa ceva nu se întâmplă, iar vaccinarea este chiar recomandată, pentru a evita situaţii precum cea de mai sus. „Din păcate, nu cred că s-a făcut o campanie foarte clară referitor la vaccinarea gravidelor. În Franţa se vaccinează gravidele încă din trimestrul I al sarcinii”, spune un medic, şef de secţie, al maternităţii.

După o pauză de aproximativ trei luni de zile, la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi au reînceput să apară cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul gravidelor. Cel mai recent caz este cel al unei femei cu o sarcină de 28 de săptămâni care a fost transferată de la Oneşti la Iaşi. Până ieri, femeia a avut nevoie de asistenţă medicală de specialitate, ocupând astfel un pat ATI din cele două disponibile pentru gravidele infectate cu COVID-19 la maternitatea ieşeană, centru suport pentru astfel de cazuri. În timpul valurilor precedente ale pandemiei, aici erau tratate şi câte două-trei cazuri, existând perioade în lunile februarie – martie în care au fost îngrijite simultan zece gravide infectate cu COVID-19.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procesul lui Dan Hosu, amânat peste trei zile. Urmează termenul final

Procesul în care era judecat Dan Hosu, fostul soț...

De ce este Turcia zguduită de cutremure atât de puternice. Explicațiile seismologilor

Turcia și Siria au fost zguduite luni de cutremure...

Luvrul, snobul, Lipițanul și penele struț

Cuvintele pierdute în eter de ministrul Culturii, cu scurt...

Avalanşa de la Cabana Capra. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru înşelăciune

Anchetatorii argeşeni au deschis un dosar penal după ce...