Drogurile ideologice ale conservatorilor români

Data:

spot_img

Lui Adrian Papahagi, la fel ca și mie, nu îi plac drogurile. Asta, crede el, îl face un om mai bun, superior celorlalți și în măsură să decidă cine e vinovat și cine nu atunci când discutăm despre dependența de droguri.

Îmi permit să am o părere opusă și să îi răspund în cele ce urmează pentru simplu fapt că o parte din remarcile sale se referă la o inițiativă legislativă care îmi aparține și la opinii pe care le-am exprimat în legătură cu problema drogurilor în societatea românească.

O să încep prin a spune că drogurile nu împart societatea în oameni buni și oameni răi. Dacă vreți totuși să aveți o delimitare socială, putem spune că avem consumatori versus persoane care nu consumă droguri.

Consumul de droguri nu e o chestiune determinată de caracterul unei persoane și este profund incorect să facem acest soi de legătură care ostracizează și creează premisele unor abuzuri sociale care pot avea consecințe grave.

La fel ca în cazul homosexualității, pe care o parte a spectrului politic a ideologizat-o fără a o înțelege, doar ca să își găsească un motiv de campanie isterică permanentă, consumul de droguri a fost capturat de politicieni iresponsabili și indiferenți la consecințele comportamentului lor asupra celor aflați în dificultate.

Citește și: Cum ar fi trebuit să procedeze polițiștii care l-au controlat pe șoferul drogat din 2 Mai

Revenind la Adrian Papahagi și mișcarea conservatoare din România, nu pot să nu remarc faptul că, pentru o vreme, noi (așa-zișii progresiști din societate) și ei (conservatorii, creștini și tradiționaliști, după cum se descriu) am mers cu toții pe același drum și am avut același „inamic” politic: PSD.

Discursurile noastre nu au fost diferite atunci când am protestat și când am acuzat PSD de corupție, ipocrizie, subdezvoltare și alte păcate care au construit această realitate dureroasă a României de astăzi.

Diferența majoră dintre noi este că în timp ce unii au ales să condamne practicile și modul PSD de a face politică și a folosi electoratul, alții au îmbrățișat și strâns la pieptul lor tot arsenalul de tertipuri inventate și folosite de PSD 30 de ani.

Mergeți prin țară și o să vedeți cum oamenii care au votat ani în șir cu PSD sunt speriați de „progresiști” și „sexo-marxiști”, dar se simt foarte apropiați de AUR.

PSD (pentru că tot conservatori veți găsi și acolo, în ciuda numelui) și AUR au același discurs menit să sperie oamenii și să le trezească anxietăți sociale pentru ca ulterior să le servească soluția comodă și simplă a tradiționalismului autohton.

Nu au soluții și nu le pasă că ceea ce spun poate provoca probleme sistemice în societate. Pentru ei, drogurile sunt vina pentru care tinerii din 2 Mai au murit, nu faptul că poliția a ignorat un pericol evident, nu că rețeaua de influență a familiei celui care conducea mașina a funcționat și a paralizat instituțiile statului.

La fel cum le pare mai simplu acum să pornească o cruciadă împotriva consumatorilor în loc să stârpească eficient răul de la rădăcină, combătând eficient traficul și rețelele de traficanți, așa cum au făcut-o și alte state.

Măsuri concrete pentru întărirea statului și scoaterii lui de sub influența mafiei nu se iau, dar în schimb se propune testarea copiilor în școli.

Nu ține nimeni cont că nu există facilități pentru tratarea celor dependenți de droguri, dar se propune testarea tuturor copiilor din România pentru a vedea dacă sunt sau nu consumatori de droguri.

Este ireal de prostească propunerea, inutilă, ideologică și populistă, făcută pentru a atrage atenția în altă direcție decât cea adevărată, a mafiei care domină statul român.

Conservatorii români ca Adrian Papahagi și mulți alții au ajutat caracatița care manipulează statul român să își construiască și să întrețină această prostie, ba unii dintre ei fac și campanie activă în această direcție.

Citește și: Cine sunt părinții criminalului din 2 Mai. Legături cu frații Cămătaru

Practic, se propune un sondaj, fără niciun efect, care va duce la un stres generalizat la finalul căruia vom constata că statul nu are resurse pentru un astfel de efort uriaș și inutil, nu vom afla nimic nou, nu se va oferi nicio soluție și nu se va construi niciun centru pentru persoanele dependente de droguri.

În rest, nu consider că excesele elitiste ale lui Adrian Papahagi merită discutate sau băgate în seamă. Rămâne un marginal cu o frustrare politică uriașă care inconștient a ales să contribuie la renașterea unei forme de legionarism poleit.

Nu e nici primul și nici ultimul intelectual iresponsabil care, dornic de atenție, crede că e cât se poate de normal să promoveze extrema dreaptă pentru a fi și el în centrul atenției.

El și mulți alții ca el cred că a fi intelectual presupune să îți găsești o pleiadă de cărători de geantă care să te idolatrizeze.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Arena PRESShub este un loc al dezbaterilor publice, în care lideri politici și personalități relevante își prezintă opiniile, ideile și poziționările față de teme fierbinți ale zilei.

Regulile Arena PRESShub sunt simple: invitații trebuie să respecte valorile democrației, să mențină un limbaj decent și fără atacuri la persoană, dezbaterile desfășurându-se exclusiv pe argumente. Opiniile sunt libere, dar trebuie susținute de fapte și date.

Andrei Lupu este deputat REPER.

spot_imgspot_img
Andrei Lupu
Andrei Lupu
Andrei Lupu este un avocat și deputat din 2020, pe listele USR. A fost membru al Biroului Național PLUS.
5 COMENTARII
  1. consumul de droguri nu se poate combate(macar restrange) decat daca este coordonat international, national se poate face ceva, printr-o legislatie cat mai dura, impotriva marilor si micilor vanzatori de droguri, mergand pana la acuzatia de omucidere, acolo unde se dovedeste ca o persoana moarta prin overdoza(sau ca a comis o omucidere , sub influenta) a cumparat/primit de la dealer-uL cutare, respectiva substanta, respectivul urmand a fi condamnat ca pentru omucidere…In realitate-vorbind despre droguri in sine- acestea nu sunt nimic altceva decat intruchiparea materiala a conceptului de diavol, adica raul suprem… In filmul(bazat pe realitate) „Valachi Papers”( cu Charles Bronson), unul din capii mafiei, in inchisoare fiind(si de unde-si conducea afacerile), decreteaza” Oamenii vor gambling? Dati-le, se distreaza, Vor prostitutie? Dati-le, este omenesc, dar nu le dati droguri, acestea DEZUMANIZEAZA…”

  2. deși nu imi place Adrian Papahagi, acest articol este inept, copilu ăsta nu știe să polemizeze intelectual, el e userist și pornește de la o misrepresentation pentru a escalada direct la argumentum ad Hitlerum. Atâta poate un om fără cultură, activist pe steroizi.

    In realitate USR este partidul oficial pro-droguri, care cultivă legalize și incurajează tineretul = hippsteretul să iși completeze distracția cu droguri.

    am văzut an de an cum USR iși făcea propagandă electorală la Untold unde știu din surse clare că era raiul drogăngelii.

    deci ințepături slabe la Papahagi cum că dacă nu admiți propaganda sexuală la minori ești lejionar mă dragă, astea nu ascund realitatea că USR e responsabil pentru o generație drogată care vine peste noi – la inceput hippsterimea progresistă e cool, exaltată și tefelistă. Peste 10 ani o să avem o grămadă de prăjiți la creier disfuncționali, rebuturile utopiei sexo-marxisto-untoldisto-drogăngiste. Plus victimele drogaților care se esprimă liber.

    pana să te legi de Papahagi, mai citește totuși niște cărți . și sincer chiar sunt unul pe care Papahagi l-a enervat rău de tot, nu il admir, are răutățile lui politice.

  3. „Lui Adrian Papahagi, la fel ca și mie, nu îi plac drogurile.” De ce ma minti?

    „Drogurile” este pe centru si in centru. Oare ce inseamna? Parapshihologul poate sti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sub asediu

Fascismul românesc (în varianta lui neolegionară) e viu, militant....

GRU și legiunile

Evenimentele recente au pus pe tapet și posibilitatea implicării...

O stafie bântuie iar Europa?

Când credeam că avem alegeri prezidențiale, am aflat (cu...