Drum asfaltat și marcat în mijlocul câmpului. Începe de nicăieri și duce spre nicăieri | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Drum asfaltat și marcat în mijlocul câmpului. Lung de câteva sute de metri, drumul – asfaltat și prevăzut cu rigole și marcaje – a fost construit recent într-o comună ieșeană. Dacă plouă, e greu de ajuns la el și de ieșit de pe el. Din fericire, nu locuiește nimeni de-a lungul lui.

Ipatele e una dintre comunele cele mai mici din județ: 1600 de suflete și la recensământ, și după domiciliu. În cele patru sate ale comunei, pot fi vizitate cele două biserici din Bâcu și Ipatele și ar mai fi câteva situri arheologice, despre care nu vă putem spune dacă sunt valorificate turistic în vreun fel și nici dacă există marcaje care să vă ducă la ele.

De câteva luni însă satul Bâcu mai are o atracție, una de dată contemporană: un drum asfaltat, făcut ca la carte cu rigole de scurgere a apelor pluviale și chiar cu marcaje, care însă începe de nicăieri și se termină la fel. De fapt, e un drum de pământ extravilan care trece brusc la asfalt și care se termină pe marginea unei râpe, de unde nu mai continuă nici măcar pentru căruțe.

Citește și: CSM nu respectă propriul regulament și ascunde structura votului în plen

Drum asfaltat și marcat în mijlocul câmpului. Cum s-a ajuns la o asemenea construcție?

Fiind zona extravilană a satului Bâcu, nu există nicio casă prin preajmă, doar un gard din plasă agățată de spalieri. Mai mult, din imagini pare să aibă mai puțin de 2,75 m, cea mai mică lățime prevăzută în normativele de drumuri din România.

Am găsit pe platforma de achiziții publice trei licitații adjudecate de Enviro Construct (una), respectiv de Eky-Sam (două), toate cu măsuri în vederea prevenirii inundațiilor, precum și refacerea unor tronsoane ale infrastructurii rutiere care au fost afectate de ploi. Așa sunt descrise în Caietele de sarcini cele două investiții necesare.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Duminică voi merge la vot. De ce

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related