Cele mai spectaculoase trasee pentru drumeții la început de toamnă vă așteaptă în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, locul în care natura își dezvăluie întreaga splendoare!
Colțul de rai unde diversitatea peisajelor, peșterile termale și fauna sălbatică oferă experiențe inedite pentru toți cei care aleg să pășească în această minunată destinație e recomandarea celor de la Ghidul Banatului pentru această perioadă a anului.
Parcul Național Domogled-Valea Cernei e de-a dreptul impresionant și se întinde pe teritoriul a trei județe: Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj. Are o suprafață totală de 61.211 hectare. Aici, natura se dezvăluie în toată splendoarea ei, cu peisaje ce variază de la abrupturi calcaroase cu Pin Negru de Banat la canioane în care pâraiele au debite puternic fluctuante, de la vârfuri calcaroase cu vegetație submediteraneană la păduri întinse de fag cu vârste venerabile, de la goluri alpine cu jnepeniș la lacuri de acumulare montane. Totodată, parcul este locul în care puteți găsi peșteri termale unice în România, izvoare termominerale și rarități de floră și faună.
Una dintre comorile Parcului Național Domogled-Valea Cernei face parte din patrimoniul UNESCO. „Pădurile primare de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei” sunt o parte valoroasă a acestui parc și au fost extinse la 92.023,24 de hectare, incluzând pădurile de fag valoroase din 12 țări europene.
Aproximativ 26% din această suprafață este în România, cu 99% din terenul aflat în proprietatea publică a statului și administrat de RNP-Romsilva. Aceste păduri virgine reprezintă un adevărat tezaur natural și sunt esențiale pentru conservarea biodiversității.
Parcul Național Domogled-Valea Cernei vă oferă numeroase activități. Puteți opta pentru drumeții cu sau fără ghid pe traseele turistice marcate, observa flora și fauna sălbatică, cățărați, fotografiați peisaje spectaculoase sau vă puteți relaxa în băile termale. Picnicurile sunt binevenite în zonele special amenajate, iar experiențele tradiționale în comunitățile izolate vă vor dezvălui frumusețea autentică a zonei.
Continuare în Express de Banat!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursă foto: expressdebanat.ro)
???
Tocmai ce-am parcurs traseul, de la Porțile de Fier la Campu lui Neag, la inceput de septembrie, împreună cu alți șase prieteni. Zona este superbă, experiența unică, trăirile senzaționale. Asta după ce am parcurs și Clisura sârbească, iar mai apoi și Transalpina, de la Obârșie la Sebeș. Descrierea turei o puteți urmări pe pagina de FB, Agale pe pedale.👍
Felicitări!
Cum e drumul spre Petroșani, se poate parcurge cu autoturismul obișnuit?
Mulțumesc!