Drumul Bistrița – Dumitra se reabilitează la preț de autostradă

Data:

spot_img

Drumul Bistrița – Dumitra se reabilitează la preț de autostradă. În ședința de Guvern din 28 decembrie, s-au aprobat indicatorii tpentru un proiect de reabilitare a unei porțiuni din Drumul Național 17C.

Reabilitare începe de la ieșirea din Bistrița până după intrarea în comuna Dumitra, la un preț de 279 de milioane de lei (respectiv 57 de milioane de euro).

Citește și: După incendiul de la Ferma Dacilor au început controalele la comandă prin pensiunile din țară

La această sumă, reiese că la Bistrița costul unui km de drum național este cu aproape un milion de euro. Mai mare decât costul unui km de centură ocolitoare în regim de autostradă cu patru benzi, vedeți mai jos cum este posibil.

Citește și: PSD ia în calcul scenariul comasării alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale

Drumul Bistrița – Dumitra se reabilitează la preț de autostradă

Sectorul de drum cuprins în cadrul acestui proiect este amplasat pe DN 17C, între km 1+200 și km 9+020,  are o lungime de 7,82 km și se situează pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud. Acest sector începe de la ieșirea din Municipiul Bistrița și se termină după intrarea în localitatea Dumitra. 

Ca justificare a investiției se notează că în prezent drumul existent este asfaltat cu zone aflate în diferite stadii de degradare, având un profil tip mixt, cu lățime variabilă cuprinsă între 7,00 m și 8,00 m și structura rutieră care prezinta fisuri și deformațiile (făgașe, denivelări, faianțări etc.) apărute la nivelul carosabilului care au ca principală cauză, diminuarea capacității portante la nivelul terenului de fundare, sub efectul cantităților mari de apă care se infiltrează în terasamentul drumului.

Au fost identificate fenomene active de alunecare pe suprafețe extinse, care se întind mult în afara zonei drumului, atât pe amonte, cât și pe aval. Traficul rutier intens și mai ales cel greu din ultimii ani au cauzat degradări masive ale sistemului rutier, fiind necesare lucrări de investiții pe acest sector de drum.

Mai multe în Săptămâna.online


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Este cea mai degradată porțiune de drum din județ. Argumentele specialiștilor trebuie să închidă gura habarnacilor, inclusiv „oameni de presă” obtuzi, care știu doar să critice orice demers al autorităților.

  2. Ioane locuiești/tranzitezi sută/100 drumul,aici se discută de calcule nesimțite omule,nu de apucăturile tale.. să-mi fie mie bine,restul sa se descurce,mentalitate de țăran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related