Investiția în Drumul Strategic, de 100 de milioane de euro, se duce de râpă | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Investiția în Drumul Strategic, de 100 de milioane de euro, se duce de râpă din cauza grabei cu care au fost făcute lucrările. Pe același drum, la un an de la recepția lucrărilor de pe lotul 3 șoseaua a crăpat la propriu.

De mai mult timp, șoferii care circulă pe DJ 297 pe tronsonul Lunca – Todireni au observat că asfaltul a început să crape pe mijlocul șoselei, dar și pe sensul de mers de la Lunca spre Todireni. Iar fisurile apărute în carosabil nu sunt minore pentru că sunt vizibile cu ochiul liber.

Firme anchetate de DNA

Ițele conduc spre două firme care au fost anchetate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și trimise în judecată pentru mișmașuri. Probleme au fost semnalate și la intrarea în Sulița, însă situația cea mai gravă este înregistrată pe o porțiune de peste 100 de metri de la ieșirea din Lunca spre Todireni. Aici, șoseaua s-a rupt în două, fix pe axul șoselei, iar distanța dintre falii este de câțiva centimetri.

Citește și: Iohannis a promulgat legea care pune în pericol copii ai căror părinți se află în proces de divorț sau separare

Care este cauza acestor defecte este greu de spus. Asta pentru că, deocamdată, experții nu și-au spus cuvântul. Doar că problema este destul de gravă întrucât covorul asfaltic (n.r. – inclusiv stratul de uzură) a fost turnat anul trecut.

Tronsonul respectiv a mai fost reparat pe cheltuiala constructorului, iar reparațiile din trecut se văd și cu ochiul liber, doar că acestea nu au ținut. Ba mai mult, au cedat din nou. Prin urmare, tronsonul urmează să fie expertizat și să se stabilească soluția de remediere a problemei.

Investiția în Drumul Strategic și un răspuns evaziv din partea CJ

Reporterii „Monitorul” au solicitat un punct de vedere reprezentanților CJ vizavi de neconformitățile constatate după recepția lucrărilor de pe Drumul strategic și problemele apărute în teren, doar că răspunsul a fost extrem de evaziv.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related