DSP Dolj lasă contacţii Covid să se plimbe 2 zile

Răspuns absurd al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj la solicitarea GdS privind cazul femeii suspecte de coronavirus de la care s-au prelevat probe nazo-faringiene post-mortem.

În documentul semnat de directorul executiv al instituţiei, Valeria Andreescu, ni se transmite că metodologia elaborată de Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP) pe care o invocăm spune altceva decât scrie, negru pe alb, în protocol. DSP nu doar că nu cunoaşte metodologia. Confruntată cu ea, instituţia nici măcar nu o înţelege.

Reamintim că IML Craiova a confirmat cu Covid-19 o femeie de 51 ani, pe baza exsudatului nazo-faringian efectuat post-mortem, deşi protocolul INSP spune că de la suspecţii decedaţi se recoltează probă din plămân. Proba din plămân, recoltată de asemenea, era negativă. În baza probei recoltate în afara procedurii, femeia a fost declarată, însă, caz Covid. Ulterior apariţiei articolului privind acest caz în GdS, familia acesteia a fost trimisă în carantină de către DSP.

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Criza politică s-a terminat. Ce prevede noul protocol negociat de liderii coaliției PNL – USR PLUS – UDMR

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au convenit, marți seara, după șase ore de negocieri, asupra unor completări la protocolul de funcționare a coaliției,...

Valeriu Gheorghiță: “Începe vaccinarea prin centre mobile și cu sprijinul echipelor mobile, în primele 14 județe din țară”

Programările pentru imunizare se vor putea face și direct la centrul de vaccinare

Moldovenii cu pașaport românesc s-ar putea vaccina în România

Premierul Florin Cîţu a purtat marți discuții cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, despre vaccinarea în țara noastră a cetățenilor români din Republica Moldova, indiferent unde aceștia locuiesc.