DSP Teleorman are UN singur angajat care se ocupă de decontaminare în vremea coronavirusului « liberinteleorman.ro

În plină epidemie, Direcția de Sănătate Publică Teleorman vrea să se lupte cu noul virus prin intermediul unui singur angajat. Practic, decontaminarea cade în responsabilitatea unei singure persoane, care trebuie să fie, teoretic, în tot județul și în toate locurile în care este nevoie de igienizare. Organigrama Direcției reflectă o situație, probabil, frecvent întâlnită în aparatul de stat, și anume că “pălmașii” sunt puțini, iar inspectorii și șefii sufocă structura instituțiilor publice.

Am discutat, în acest sens, cu Tatiana Ilie, inspector principal în cadrul DSP Teleorman, pentru a afla informații legate de organigramă. Aceasta ne-a confirmat faptul că decontaminarea este exclusiv atribuția unei singure persoane, care abia face față situației actuale. Și totuși, nu e greu de anticipat că, în condițiile creșterii previzibile a numărului de îmbolnăviri generate de noul virus, acestuia îi va fi efectiv imposibil să-și mai facă meseria eficient.

De decontaminare se ocupă un angajat al nostru, acum este la centrul de carantină din Zimnicea, face acolo ce e de făcut, tot el e responsabil de dezinfectarea mașinilor, de situațiile în care sunt identificate persoane suspecte sau confirmate cu virusul, pentru că procedura trebuie făcută repede. Nu prea face față… Ce să zic? Pentru că e singur și trebuie să se ocupe de tot.“, ne-a spus angajata DSP.

În aceste condiții nu ne mai surprinde faptul că, după confirmarea primului caz de infectare din Teleorman, la apartamentul bătrânei de 70 de ani, “decontaminarea” a fost făcută de o vecină, care a spălat scara blocului cu dezinfectant. Ore întregi după confirmarea bolii, în blocul în care bolnava locuiește, n-a fost văzut picior de autoritate. Nici pentru decontaminare, nici pe alte considerente.

Liber în Teleormanhttps://liberinteleorman.ro/
Ziar generalist care acoperă problemele sociale, economice, politice din zona Teleormanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Noi gândim, nu doar muncim!

Un val de emoție publică genera, în urmă cu două zile, întâia listare la Bursa din New York (NYSE) a unei companii românești „unicorn”,...

Ministrul Drulă vine cu vești bune pentru infrastructura rutieră majoră din zona București – Ilfov

"Dacă nu vor fi depuse iarăși contestații (ceea ce ne dorim cu toții), vom semna curând contractul de proiectare și execuție", a anunțat ministrul.

Scandalul dintre USR și PNL continuă la Iași. Primarul intră în grevă japoneză

Mihai Chirica, primarul Iașului, și Cosette Chichirău, președintele USR Iași, s-au lansat într-un război al declarațiilor politice după ce bugetul Iașului a fost respins joi seară, după o ședință de 8 ore. Chirica a spus că va intra în grevă japoneză de luni și că va întrerupe orice relație cu USR-PLUS, pe care îi acuză de „dilentatism politic” și că au trântit bugetul.