Dublu standard la Inspecția judiciară și CSM: Danileț, exclus din magistratură pentru postări benigne pe Tik Tok / Judecătoare anti-reformiste, lăsate în pace, deși fac politică pe Facebook

Data:

În vreme ce l-a exclus pe judecătorul clujean Cristi Danileț pentru postări video pe Tik Tok în care execută mișcări de karate pe plajă sau în piscină și tunde gardul, Inspecția judiciară și Secția pentru judecători a CSM au lăsat nesancționate mai multe judecătoare anti-reformiste care își exprimă fățiș opiniile politice pe Facebook.

Nu mai departe de săptămâna trecută, după ce șeful statului Klaus Iohannis a fost la ședința CSM, mai multe judecătoare – bine-cunoscute pentru opiniile vehemente împotriva anti-corupției – l-au luat la tir.

Spre exemplu, judecătoarea Mădălina Afrăsinie de la Tribunalul București. Ea a postat pe Facebook cu referire directă la președintele României:

Lăsați-mă să-mi duc Misiunea până la capăt! Nu mai batjocoriți justițiabilii, nu mai batjocoriți actul de justiție și nu vă mai spălați pe mâini ca Pilat din Pont! Nu de alta, dar groapa de gunoi a istoriei încă este adâncă! Și acolo veți sfârși! Ca mulți alți dictatori, ca mulți alți oameni mărunți… Mulțumesc pentru nimic!”, și-a încheiat judecătoarea Afrăsinie postarea.

În vară, după mesajele anti-corupție transmise de însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz, cu ocazia Zilei Naționale a SUA de 4 iulie, judecătoarea l-au taxat dur pe diplomat.

Astept scuze. M-ați jignit, mi-ați jignit colegii judecători, ați jignit acest popor. Ce normă juridică sau uzanță diplomatică va permite să solicitați desființarea SIIJ?… 45 de ani am fost sub bocancul rusesc. Am rezistat, Tovarășe Muniz… Îmi place să cred că bocancul rusesc n-a fost înlocuit de cizma cowboy-ului american”, scria judecătoarea Afrăsinie pe rețelele de socializare.

Nu l-am auzit niciodată pe primul îngrijorat al țării să declare că abuzurile dovedite ale mult stimatei lupte anticorupție sunt derapaje. Nu l-am auzit niciodată să ceară devoalarea mânăriilor menite să șantajeze judecătorii, să îi transforme în primitori de plicuri galbene (note informative de la SRI – n.r.) … Nu vom judeca așa cum vă doriți, ci cum spun legea și conștiința”, a scris și judecătoarea Adriana Stoicescu, vicepreședinte interimar al Tribunalului Timiș, imediat după vizita președintelui la CSM de săptămâna trecută.

Aștept momentul în care femeia de serviciu de la ambasada Trinidad Tobago ne va explica cum să contopim pedepsele. Iar instalatorul ambasadei Nigeriei ne va lumina ce pedepse să dăm la furtul de găini. Acolo suntem. Aștia suntem. Aștia ne sunt conducătorii”, posta judecătoarea Stoicescu după discursul dimplmatului american de 4 iulie.

Articolul complet poate fi citit pe G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related