Dumneavoastră întrebați, Parlamentul European vă răspunde

Data:

Anul trecut, oameni din întreaga UE au scris Parlamentului European și au adresat întrebări despre multe subiecte, inclusiv despre pandemia de coronavirus, drepturile fundamentale, migrația și azilul.

În 2021, Unitatea pentru întrebările adresate de cetățeni (AskEP) a primit aproximativ 8 600 de mesaje individuale și 4 300 de cereri de informații în cadrul unor campanii.
Cetățenii au scris despre diverse subiecte, printre care pandemia de coronavirus, drepturile fundamentale, migrația și azilul, situația din Afganistan sau Belarus și multe altele. De asemenea, AskEP a primit numeroase întrebări referitoare la Parlamentul European și la deputații săi, la ofertele sale de stagii și la modalitățile de vizitare a sediilor Parlamentului European.
AskEP 2021 – Ați întrebat, v-am răspuns! (pagină disponibilă doar în limba engleză) 

Puteți consulta o selecție de subiecte recente de un interes deosebit pentru cetățenii care se adresează Parlamentului European în scris și răspunsurile noastre la aceste întrebări: http://epfacebook.eu/IntrebariPE

Ce măsuri ia Uniunea Europeană pentru a face față viitoarelor epidemii de boli transmise de la animale la om?

Cetățenii se adresează adesea Parlamentului European pentru a întreba ce face Uniunea Europeană pentru a contracara viitoarele epidemii de boli transmise de la animal la om. În ultimele decenii, o serie de boli transmise de la animale la om, cunoscute sub numele de „zoonoze”, au cauzat diverse epidemii și pandemii. Pandemia de coronavirus este cea mai cunoscută, dar exemplele anterioare includ SARS, Ebola, gripa aviară și HIV/SIDA.

Studiile și învățarea în străinătate

Cei care s-au adresat Parlamentului European au întrebat și ce face Uniunea Europeană pentru a ajuta cetățenii să studieze și să învețe în străinătate. Erasmus+ este programul educațional integrat al Uniunii Europene. Scopul său este de a îmbunătăți competențele și capacitatea de inserție profesională a oamenilor. Au acces la el persoane de toate vârstele, indiferent de profesie. Programul vine în continuarea multor inițiative anterioare, pe care le-a combinat și integrat.

Studiile și învățarea în străinătate (pagină disponibilă doar în limba engleză) 

Furnizarea de cipuri informatice și de semiconductori

De asemenea, cetățenii se adresează adesea Parlamentului European pentru a întreba ce face Uniunea Europeană pentru a asigura aprovizionarea cu microcipuri și semiconductori. Cipurile informatice sunt omniprezente.

Le folosim într-o gamă impresionantă de produse: de la calculatoare la dispozitive medicale, de la rețele 5G la sisteme de inteligență artificială, dar și în dispozitive de securitate și apărare.

Producția acestor cipuri depinde de un lanț de aprovizionare global amplu, la care participă țări din întreaga lume. Perturbările care apar într-o parte a lanțului de aprovizionare pot duce la probleme majore.

În 2020, o furtună din Texas și mai multe incendii din Taiwan și Japonia, combinate cu pandemia de coronavirus, au condus la o penurie de cipuri la nivel mondial.

Furnizarea de cipuri informatice și de semiconductori (pagină disponibilă doar în limba engleză)

Măsurile luate de Uniunea Europeană împotriva „știrilor false”

Ce face Uniunea Europeană ca să combată dezinformarea și „infodemia” a fost o altă întrebare adresată de cetățeni PE. Un număr tot mai mare de guverne, dar și de actori nestatali străini și naționali, cum ar fi mișcările extremiste, folosesc tehnici din ce în ce mai sofisticate, inclusiv algoritmi, automatizare și inteligență artificială pentru a răspândi dezinformarea (adică informații voit înșelătoare) în Europa.

După ce a început războiul din Ucraina, actorii străini și, în special, cei ruși și-au înmulțit intervențiile în mass-media și pe rețelele sociale. Unul dintre obiectivele lor principale este de a crea confuzie și de a polariza societatea, subminând astfel democrația. Uniunea Europeană și-a intensificat eforturile pentru a-și proteja procesele democratice împotriva manipulării.

Măsurile luate de Uniunea Europeană împotriva „știrilor false”

Dacă doriți să consultați textul integral într-o anumită limbă oficială a Uniunii, vă rugăm să adresați o cerere scrisă Unității pentru întrebările adresate de cetățeni (Ask EP) și să folosiți, în acest scop, acest formular.

Vizualizați toate răspunsurile PE aici:

Unitatea pentru întrebările adresate de cetățeni (Ask EP) pe blogul EPRS 

Foto; Biroul Parlamentului European în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...