După 4 ani de la anchetele Reporter de Iași, DNA trimite în judecată pe finii lui Costel Alexe și Mihai Chirica

Data:

O serie de dezvăluiri REPORTER s-au soldat cu un dosar trimis în judecată de DNA. Printre inculpați, un fin al lui Costel Alexe și o fină a lui Mihai Chirica. Miercuri, 12 octombrie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în judecată mai multe persoane acuzate că au conceput un sistemul ilegal de autorizare a unor imobile construite fără autorizație.

Printre acuzați se află șefi din Poliția Locală și două rude prin alianță ale primarului Mihai Chirica și președintelui Consiliului Județean, Costel Alexe. Ancheta DNA a demarat la începutul acestui an după o serie de investigații REPORTER publicate începând cu anul 2017. Articolele dezvăluiau fraude de milioane de euro ale unui dezvoltator imobiliar ajutat în demersurile sale  de șefi din Poliția Locală și de complicitatea conducerii Primăriei Iași.

Citește și: Dan Dungaciu încalcă legea: nu și-a depus niciodată declarația de avere

Acuzații sunt Georgel Grumeza, adjunct al șefului Poliției Locale, Mihaela Tulică, șef al Serviciului Control Urbanism din aceeași instituție, Andrei Valentin Spînu, polițist local până în anul 2018, Anca Elena Condurache, dezvoltator imobiliar în acte, proprietarul de fapt fiind omul de afaceri Dragoș Plugaru, Adrian Hrițcu, polițist local și Ionel Panainte, registrator la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași.

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Iași, Poliția Locală Iași și Oficiul de Cadastru sunt părți vătămate în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Iași, deocamdată în faza de Cameră Preliminară. Tulică este fina primarului Mihai Chirica, iar Panainte – finul președintelui Consiliului Județean, Costel Alexe.  

Cea mai mare parte a inculpaților este judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de serviciu în corelație cu emiterea unor documente care le-au permis lui Condurache-Plugaru să intabuleze mai multe blocuri din municipiul Iași.

Citește și REPORTER DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...