După ce a investit milioane de euro în platformă, site-ul ANI e nefuncțional de o săptămână

Data:

De mai bine de o săptămână site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI) unde sunt stocate peste 12 milioane de declarații de avere și de interese ale funcționarilor publici nu este funcțional.

Instituția care gestionează această imensă bază de date invocă „probleme tehnice”. „Ca urmare a unor defectiuni tehnice, Portalul declarațiilor de avere și de interese nu este disponibil momentan. Echipa noastră depune toate eforturile necesare pentru a remedia această problemă și pentru a restabili funcționarea normală a Portalului în cel mai scurt timp posibil”, se arată într-un comunicat al instituției.

Defecțiunea tehnică a survenit cu puțin timp înainte de data limită de depunere a declarațiilor, 15 iunie, când toți funcționarii publici și demnitarii sunt obligați să depună documentele privind averile și interesele și s-a produs imediat după ce portalul și-a schimbat interfața.  

Proiecte de milioane de euro investiții

ANI a încasat 19,5 milioane de lei pentru proiectul „Simplificarea procedurii de completare, arhivare şi analiza automată a documentelor în cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate şi îmbunătăţirea accesului electronic al cetăţenilor şi instituţiilor interesate la informaţiile de interes public”.

Alte 63 milioane de lei care vor trebui cheltuite până în 2026 de către ANI sunt alocate pentru „realizarea unui up-grade tehnic al sistemului informatic PREVENT, care are ca rol verificarea ex-ante a potențialelor situații de conflicte de interese în procedurile de achiziție publică, derulate prin SEAP / SICAP, prin trecerea la o platformă informatică inteligentă de tip BIG DATA”.

Șeful ANI este Florin Moise (foto), ales de Senat, în iunie 2021, în funcția de președinte al acestei instituții. El este fiu de primar PSD și deținător al unei impresionante averi, acumulate din moșteniri și salariul de bugetar.

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Blajul va găzdui Campionatul European de Volei feminin, Under 18, între 1 și 13 iulie | Alba24

Alba Blaj Arena găzduiește, între 1 și 13 iulie,...

Incendiu de proporții pe un câmp de lângă Băicoi. Circulația a fost oprită pe DN1 VIDEO

Un incendiu de proporții izbucnit pe un câmp de...

A murit Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale

Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București anunță cu tristețe...