După modelul Firea, iepurii de Paște ai Olguței Vasilescu costă 60.000 de euro. Cum va arăta Drakula Park din Craiova

Data:

spot_img

Figurinele imense amplasate de Paști în Craiova, sub formă de iepuri sau prințese vor costa municipalitatea aproape 60 de mii de euro din bani publici, anunță cei de la Banii noștri.

Statuile sunt amplasate în Parcul Romanescu din Craiova în cadrul Târgului De Paște. În urmă cu câțiva ani, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a umplut Bucureștiul cu iepuri gigant, pe care mulți bucureșteni i-au considerat kitchoși și scumpi.

„Cel mai scump set de șah pentru grădină de pe un magazin online din Germania costă 1075 de EUR cu tot cu transportul până în România. Adică cu 30.520 de EUR mai puțin decât a dat Olguța pe piesele de șah pentru târgul din Craiova. Adică am plătit de vreo 30 de ori mai mult”, a scris și Valeriu Nicolae.

Cum va arăta „Dracula Park”-ul Olguței Vasilescu

Proiectul parcului tematic promis în ultima campanie electorală de primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, în cele din urmă în zona Hanul Doctorului, dedicat lui Vlad Țepeș, dar sub mult mai cunoscutul brand „Dracula”, este gata. Deocamdată, pe hârtie, pentru elaborarea Studiul de Fezabilitate (SF). Împărțit în trei zone distincte, parcul, cum altfel decât cu accente sinistre, va fi un soi de geneză de agrement a lui Țepeș Dracul, întinsă pe 17 hectare de teren.  

Contractul, pentru serviciile de proiectare privind reabilitare, modernizare, consolidare,
extindere construcţie existentă şi construcţii noi pentru amenajări peisagistice/spaţii verzi pentru obiectivul de investiţii „Creșterea atractivității zonei de est a municipiului Craiova prin dezvoltarea infrastructurii de agrement – realizare parc tematic zona Hanul Doctorului – Dracula Park (contract subsecvent nr. 7 la acordul-cadru nr. 30171/09.02.2022, a fost atribuit pe 9 august 2022, asocierii de firme Aduro Impex SRL & Concrete Designn&Solution SRL & SC Hard Expert Consulting & Kentel Design SRL, pentru suma de 2.113.897,41 lei, titrează Știri Craiova.

În total, autoritatea locală a solicitat oferte de preț pentru 56 de elemente de butaforie, cu dimensiuni diferite – de la un metru la aproximativ cinci metri, dar și greutăți diferite, fiind produse care ating și peste 250 kg/piesă. În plus, toate piesele trebuie să respecte tematica târgului – Alice în Țara Minunilor, inclusiv piesele de șah, de exemplu, care sunt realizate special pentru evenimentul din Craiova.

Ca să oferim doar câteva exemple, iepurii din spumă poliuretanică au fiecare înălțime de câte patru metri, iar soldații de la intrarea în amplasamentul târgului au o greutate de peste 100 kg/buc. și o înălțime de aproape șase metri fiecare. Ciupercile au câte doi metri înălțime și peste 100 kg/buc., iar Alice – realizată din materiale speciale, care oferă toate măsurile de siguranță prevăzute de legislație, are o înălțime de aproape cinci metri și o greutate de peste 250 kg.

Estimarea tuturor celor 56 de elemente de butaforie ce fac parte din conceptul Târgului de Paște s-a făcut pe baza celui mai mic preț, iar suma totală rezultată în urma procedurilor de achiziție publică a fost de 53.860 euro, precizează Primăria Craiova, prin intermediul unui comunicat de presă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...