duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDupă multe ezitări, autoritățile bagă în carantină o comună din Iași cu...

După multe ezitări, autoritățile bagă în carantină o comună din Iași cu rată mare de infectare

Reprezentanții Prefecturii Iași precizau inițial că nu se impune carantinarea comunei Valea Lupului. Marți, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a revenit asupra deciziei.

Astăzi, rata de infectare la Valea Lupului era în scădere, cu un punct față de valoarea care a fost comunicată ieri, fiind de 9,61 cazuri la mia de locuitori, însă zilele trecute depășea 10 la mie.

„Am făcut o nouă evaluare epidemiologică în urma căreia Valea Lupului este propusă pentru carantinare. Urmează să înaintăm această propunere către Institutul Național de Sănătate Publică și apoi să își urmeze cursul pentru a fi aprobată. Mai sunt și alte comune care sunt propuse, printre ele și Miroslava”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Zilele trecute autoritățile locale spuneau că nu este necesară carantinarea comunei pentru că sursa de infectare cu SARS-CoV-2 nu ar fi în comună, ci în oraș, acolo unde oamenii merg la serviciu în fiecare zi.

Conform datelor existente peste 90% dintre cazurile pozitive au fost persoane care s-au infectat la locul de muncă din Iași. De asemenea, și reprezentanții DSP Iași spuneau atunci că această carantină nu ar avea efecte, incidența continuând să crească pentru că oamenii vor merge în continuare la serviciu.

Prin ordin de prefect, în Valea Lupului s-au suplimentat echipele mixte de polițiști și jandarmi care să întărească măsurile de control și respectarea regulilor de protecție. Alte comune ieșene cu rate mari de infectare sunt Aroneanu cu o rată de 6,82, Ciurea cu 5,18, Holboca cu 4,21, Miroslava cu 6,67 și Rediu cu 5,98.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE