UDMR, obligată de instanță să publice date despre banii pe care-i cheltuie

Data:

UDMR-ul este obligată să pună, în sfârșit, la dispoziția publicației atlatszo.ro informațiile de interes public solicitate e aceasta. A fost nevoie de un proces de doi ani și o decizie definitivă și executorie.

Anul trecut, Moș Nicolae i-a adus publicului maghiar din Transilvania un cadou consistent: în data de 6 decembrie 2021.

Curtea de Apel din Cluj a admis cererea publicației și a dispus ca UDMR să-i pună la dispoziție majoritatea informațiilor de interes public solicitate.

Decizia vine la doi ani după ce a fost trimisă solicitarea de informații publice către președintele executiv de la vremea respectivă al UDMR, Bálint Porcsalmi. Atlatszo a primit un număr de înregistrare, însă niciun răspuns.

UDMR a considerat, argumentând la fel și în instanță, că Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public nu i se aplică, aceasta neavând obligația de a ne pune la dispoziție informații cu privire la cheltuirea banului public, explică atlatszo.ro.

Decizia Curții de Apel Cluj poate fi citită aici. Motivarea poate oferi informații suplimentare privind argumentele cu care UDMR-ul a dorit să evite să răspundă și care au fost argumentele instanței prin care ne-a dat câștig de cauză.

Articolul integral, în atlatszo.ro!

spot_imgspot_img
Átlátszó Erdély
Átlátszó Erdélyhttps://atlatszo.ro/
Átlátszó Erdély (Transilvania Transparentă) este un site de investigaţii publicat de către Asociaţia “Atlatszo Erdely Egyesulet” cu sediul în Cluj-Napoca. Credem într-o societate transparentă, democratică şi responsabilă, iar pentru asta e nevoie de media independentă şi critică faţă de cei la putere. Principalele noastre subiecte sunt: - interesele de afaceri şi îmbogăţirea aleşilor noştri; - monitorizarea cheltuirii fondurilor publice destinate comunităţii maghiare; - marile investiţii periculoase pentru mediul înconjurător; - fenomene sociale de interes pentru comunitatea maghiară din Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...