miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDupă zeci de amânări, miercuri ar putea fi internați primii pacienți COVID...

După zeci de amânări, miercuri ar putea fi internați primii pacienți COVID la Terapie Intensivă, la spitalul mobil de la Lețcani

Deși a fost inaugurat oficial în urmă cu două luni, Spitalul Mobil de la Lețcani, secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, tot nu poate primi pacienți depistați cu COVID-19 și care au nevoie de Terapie Intensivă.

Abia astăzi, 2 noiembrie, la șapte luni de la anunțul intenției Consiliului Județean Iași de a cumpăra un spital mobil, urma să ajungă o stație de butelii de oxigen care va funcționa ca soluție de rezervă în cazul unei defecțiuni, mâine ar trebui să fie instalată, iar miercuri, 4 noiembrie, ar urma să fie primiți primii pacienți.

„La toate spitalele cu Terapie Intensivă aprovizionarea principală cu oxigen trebuie să aibă o soluție de rezervă în caz de defecțiune. Mâine muncitorii ar trebui să facă racordurile necesare, sperând ca de miercuri să putem primi pacienții”, a precizat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase. Capacitatea de aici ar putea fi crescută până la 24 de paturi, acest lucru fiind făcut treptat.

Prezent duminică la Iași, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că de luni dimineață șase paturi de Terapie Intensivă vor putea fi folosite pentru a trata pacienții cu forme severe infectați cu noul coronavirus, lucru care nu s-a întâmplat fiindcă lucrările nu au fost finalizate.

Medicii atrag însă atenția asupra faptului că se observă o „transmitere comunitară intensă”, existând o problemă și în zona de paturi pentru pacienții confirmați care au nevoie de administrare de oxigen. „Foarte mulți pacienți ajung într-o stare medie agravată, fie din cauză că au stat foarte mult acasă, fie din cauză că au comorbidități și acestea trebuie trate cu foarte mare atenție și apar disfuncții de organ. Astfel, consumul de oxigen este mult crescut inclusiv pe forma de Terapie Intensivă. Aș vrea să cred că toți vor înțelege că într-adevăr trebuie să dea atenție măsurilor de protecție pentru că, iată, suntem într-un moment în care această infecție se transmite deosebit de activ”, a completat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE