joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterDuș mobil pentru persoanele fără adăpost din Iași

Duș mobil pentru persoanele fără adăpost din Iași

Persoanele fără adăpost din municipiul Iași vor putea să facă un duș cald, să se tundă sau să își spele hainele prin intermediul unui proiect derulat de Asociaţia Congregaţia Slujitorii Carităţii – Opera Don Guanella. Serviciul „Duș social” este destinat unui număr de 110 persoane care nu au adăpost și este derulat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014 – 2021.

Mai exact, este vorba despre o mașină care are o cabină pentru baie, o toaletă, un cabinet de asistenţă medicală, spaţiu de frizerie şi maşină de spălat cu uscător, iar inițiatorii cred că astfel oamenii străzii se vor simţi respectaţi.

Sursă foto: ercis.ro

„Duşul mobil are în centru ideea de demnitate, grija faţă de corp şi haine, răspundem nevoii simple ca oamenii să îşi facă baie, să spele hainele, să îi tundem. Rezultatele preconizate în cadrul proiectului includ sprijinirea celor 110 de persoane fără adăpost pentru a le reda demnitatea, egalitatea şi bucuria”, au precizat inițiatorii proiectului care va fi implementat pe durata a 12 luni, până în noiembrie 2021.

Maşina va fi parcată în două locuri din Iaşi și a primit deja aprobarea Primăriei Iaşi. Va fi parcată aproape de Casa „Sfântul Iosif” şi în zona Piaţa Nicolina. Conform reprezentanților Episcopiei Romano-Catolice din Iași, la începutul săptămânii vitoare, luni, 8 martie, de la ora 11.00, PS Iosif Păuleț, va binecuvânta mașina şi „se va ruga pentru buna desfăşurare a proiectului”.

Proiectul „Duș social” nu este singurul de acest gen, există deja în derulare proiectul „Cantina socială”, care a început în urmă cu zece ani în cadrul Casei „Sfântul Iosif”. Aici 40 de persoane nevoiaşe primesc zilnic un prânz cald şi un pachet pentru cină.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE